Barca varsler søksmål etter dopinganklager

Spansk radiostasjon knyttet klubben til doplegen Fuentes.

KREVER BEKLAGELSE: Barcelona krever en beklagelse fra radiostasjonen som knytter dem til samarbeid med «tvilsomme leger». Foto: Juan Ferreras,   EPA/Scanpix
KREVER BEKLAGELSE: Barcelona krever en beklagelse fra radiostasjonen som knytter dem til samarbeid med «tvilsomme leger». Foto: Juan Ferreras, EPA/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Barcelona varsler på nettsiden sin at de har satt juristene sine til å undersøke mulighetene for rettslige skritt etter dopingbeskyldninger mot klubben.

Det var radiostasjonen Cadena Cope som i går meldte at Real Madrid har bedt det spanske fotballforbundet om å skjerpe dopingkontrollene sine, med klar hentydning til de katalanske rivalene.

Copes redaktør Juan Antonio Alcalá skal ha ført et resonnement som knyttet Barcelona og Valencia til et samarbeid med dopingdoktoren Eufemiano Fuentes, skriver Aftonbladet.

Fuentes var hovedskurken i den såkalte «Operación Puerto», spansk politis avsløring av omfattende doping innen sykkelsporten. Fuentes ble i desember trukket inn i en ny dopingsak som har fått navnet «Operación Galgo».

Barcelona reagerer naturlig nok med sterkt sinne på beskyldnignene, og svarte denne offisielle meldingen i dag:

«Som svar på de grove insinuasjonene som ble kringkastet på radiostasjonen Cadena Cope, ønsker FC Barcelona offentlig å uttrykke sin indignasjon over disse ubegrunnede referansene som knytter klubben til doping og å fordømme slike holdninger, som ikke har noe med fair play å gjøre, og som alvorlig skader idrettens omdømme.

FC Barcelona krever en umiddelbar beklagelse og vil gjøre oppmerksom på at klubbens juridiske avdeling vurderer mulige rettslike skritt for å forsvare klubbens ære, ved siden av ryktet til trenerapparatet, spillerne og det medisinske støtteapparatet, og er klar til å gå hele veien med denne saken.»

Den spanske sportsministeren Jaime Lissavetzky har også uttalt seg om saken.

- Spansk fotball er ren, sier han ifølge Marca.

DOPINGSKURK: Eufemiano Fuentes var hovedmannen i den store dopingavsløringen innen sykkelsporten i 2006. I høst ble han fengslet i en ny dopingsak innen andre idretter. Foto: Vctor Lerena, AP/EFE/Scanpix
DOPINGSKURK: Eufemiano Fuentes var hovedmannen i den store dopingavsløringen innen sykkelsporten i 2006. I høst ble han fengslet i en ny dopingsak innen andre idretter. Foto: Vctor Lerena, AP/EFE/Scanpix Vis mer