Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Barca ville fått det like tøft mot Stoke som mot United

Carew er enig med Rooney om Messi.

ENIG MED ROONEY:   John Carew   under  dagens trening.   Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
ENIG MED ROONEY: John Carew under dagens trening. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): John Carew er helt enig med Wayne Rooney, som sier at Lionel Messi ville fått det vanskeligere i England enn i Spania.

- Ja, det tror jeg også, sier Carew til Dagbladet.

- Jeg sier ikke at det er et problem å være liten, for det viser jo Tevez - at du kan være liten og lykkes i Premier League og være helt fantastisk.

- Ingen som Barca Carew tror imidlertid at det ville være noe helt annet for Messi å plutselig skulle skli inn på et engelsk lag.

- Det er ingen lag i Premier League som spiller den typen fotball som Barcelona, der er de unike i hele verden. Jeg tror at om du bare hadde plassert Messi på Manchester United eller Chelsea, så ville han vært langt fra så god som han er i Barcelona av flere grunner.

- En av grunnene er måten de spiller på og hvilke medspillere han har. Hele Barcelona er bygget for å trille ball, spille fotball, pasningsfotball og for Messi. De ville nok spilt sånn uten ham også, men systemet passer Messi sin fotball perfekt. Han har kontakt med ballen hele tida.

NOE ANNET I ENGLAND:  Wayne Rooney sier Lionel Messi er tidenes beste fotballspiller, men at argentineren ville fått det tøffere i England - spesielt uten Xavi og Iniesta bak seg. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
NOE ANNET I ENGLAND: Wayne Rooney sier Lionel Messi er tidenes beste fotballspiller, men at argentineren ville fått det tøffere i England - spesielt uten Xavi og Iniesta bak seg. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer

Som Rooney trekker også Carew fram mennene bak Messis suksess - de to som også fulgte bak argentineren i kåringen av årets spiller i fjor.

- Xavi og Iniesta har over hundre pasninger hver seg hver eneste fotballkamp - vanligvis har kanskje en midtbanespiller 50-60 - det vil si dobbelt så mange som alle andre i hele verden, sier Carew.

Trange kår for fotball Wayne Rooney brukte nettopp Carews lag denne våren, Stoke, sammen med Birmingham som steder det er vanskelig å reise til for å spille kamp.

Igjen er Carew enig.

- Ja, for Barcelona å komme til Britannia, på en så smal bane og spille mot oss, kunne vært like vanskelig som å spille mot United. Kanskje verre og. Men da snakker jeg om på en smal bane, ikke på Wembley eller på Camp Nou som er store baner.

- Men på Britannia, som er veldig smal - og det er en grunn til at den er smal, du skjønner hva jeg mener - hvor vi klarer å dekke hele området og er det mest fysiske laget i ligaen, så ville Barcelona blitt frustrerte.

- Blåser og regner alltid De ville rett og slett blitt offer for Stoke-syndromet som Carew snakket om i går da han ble konfrontert med at han så større ut en noensinne.

- Jeg tror at på Britannia kan vi slå hvem som helst. For det er rett og slett ikke rom for noen til å spille fotball der. Og så blåser det og regner alltid, sier Carew og ler.

Carew fortalte i går at han ikke har noen intensjoner om å fortsette i Stoke utover det halvåret han har hatt der, selv om han også har mye pent å si om klubben.

I GODT SLAG: John Carew er i godt humør på landslagssamling. Lekebokser mot journalistene og svarer villig vekk på det meste han blir spurt om.   Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
I GODT SLAG: John Carew er i godt humør på landslagssamling. Lekebokser mot journalistene og svarer villig vekk på det meste han blir spurt om. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer