Barcas stjernegalleri klarte aldri å reise seg etter Romas perlescoring

Italienerne fikk med seg viktig poeng.

• Roma - Barcelona 1-1 (1-1)

(Dagbladet): En drømmescoring fra Roma-spiller Alessandro Florenzi var nok til at Roma fikk ett viktig poeng mot regjerende mester Barcelona i den første gruppespill-kampen i Champions League.

Luis Suarez åpnet scoringsballet i Roma med en heading fra fem meter i den første omgangen. Flere scoringer ble det ikke i den italienske hovedstaden.

- Vi styrte spillet og hadde mange sjanser, men de scoret fra distanse, noe som var litt flaks, sier Luis Suarez ifølge UEFA.com.

- Vi gjorde alt vi kunne for å vinne, men vi var ikke heldige. Vi kan ikke leite etter unnskyldninger. Vi vet hvordan italienske klubber spiller: de forsvarer seg og de er vanskelige å bryte ned, sier Suarez.

Oppskriftsmessig åpning Barcelona fant veien til nettmaskene etter snaut 20 minutter. Ivan Rakitic slo inn fra høyre til en helt umarkert Luis Suarez som stanget ballen hardt i mål fra kloss hold.

Like etterpå trodde nok mange at Barcelona fikk straffespark da Luis Suarez ble spilt igjennom og tilsyneltaende ble felt av Roma-keeper Wojciech Szczesny. Men dommer Björn Kuipers signaliserte at Suarez skulle komme seg på beina igjen.

Drømmescoring Men Roma svarte, og for en måte den italienske klubben gjorde det på. Alessandro Florenzi tok med seg ballen på høyrekanten på egen banehalvdel, gikk med den noen meter, før han hamret til fra nesten midtstreken. Ballen seilte over Marc-André ter Stegen, før den traff stolpen og gikk videre inn i målet.

1-1: Roma fikk med seg poeng etter en fantastisk scoring av Alessandro Florenzi. Foto: EPA/CLAUDIO PERI/NTB Scanpix
1-1: Roma fikk med seg poeng etter en fantastisk scoring av Alessandro Florenzi. Foto: EPA/CLAUDIO PERI/NTB Scanpix Vis mer

- Det er en eventyrscoring, mente Viasats Vidar Davidsen.

- Vi har allerede en kandidat til årets mål i Champions League, mente Viasat-kommentator Daniel Høglund.

Tilskuerne på Stadio Olimpico gikk amok. Det samme gjorde Roma-spillerne som nå hadde fått en vitamininnsprøytning av de sjeldne.

Skadet keeper Like etter hvilen var Lionel Messi frampå. Den lille magikeren fikk avslutte fra rundt 16-meter, men Szczesny reddet forsøket. Det var starten på et stort press fra bortelaget.

Like etterpå spilte Barcelona tiki-taka-fotball som endte med at Suarez forsøkte seg med et frekt hælspark fra rundt fem meter. Avslutningen ble for løs, og gikk inn till Roma-keeper Szczesny.

I samme situasjon ble sisteskansen stemplet av nettopp Suarez da han prøvde å gjennvinne ballen, noe som gjorde at den utlånte Arsenal-spilleren dessverre for hjemmelaget måtte byttes ut.

Store deler av andreomgang var rolig fra begge lag. Ingen av lagene så ut til å ville ta noen store sjanser. Men ut av ingenting var plutselig Messi frampå.

Store sjanser Argentineren lobbet ballen i tverrliggeren og over Roma-målet snaut kvarteret før slutt i en trang posisjon.

DRØMEMSCORING: Marc-Andre ter Stegen kan bare se at ballen går i mål bak ham. Foto: REUTERS/Tony Gentile/NTB Scanpix
DRØMEMSCORING: Marc-Andre ter Stegen kan bare se at ballen går i mål bak ham. Foto: REUTERS/Tony Gentile/NTB Scanpix Vis mer

Fire minutter på overtid fikk Barca en eventyrlig sjanse til å stikke av med alle poengene, men Alba stanget ballen unna i nærheten av streken.

- Det er en fantastisk redning, nærmest på streken, sier Daniel Høglund.

Nærmere kom aldri Barca, som måtte ta til takke med ett poeng.