Barcelona avslører Alba-forhandlinger - frykter prisen drives opp

Vil ha Valencia-backen.

BARCELONA-AKTUELL: Valencia-back Jordi Alba. Foto: SCANPIX/EPA/SRDJAN SUKI UEFA
BARCELONA-AKTUELL: Valencia-back Jordi Alba. Foto: SCANPIX/EPA/SRDJAN SUKI UEFAVis mer

Barcelona-president Sandro Rosell bekrefter at storklubben forsøker å hente Valencias venstreback Jordi Alba, men han frykter at innrømmelsen vil gjøre prisen skyhøy.

Under tirsdagens presentasjon av Barcelonas rekordoverskudd på 300 millioner kroner sist sesong, lettet Rosell litt på sløret når det gjelder eventuelle spillerkjøp i sommer.

Han fortalte at 300 millioner kroner (40 mill. euro) er omtrent det klubben har til rådighet, men at det ikke er nødvendig å bruke alt. Høyest på ønskelista står Jordi Alba, som har storspilt for Spania i EM. Men Rosell nekter å gå med på en overprising av venstrebacken.

- Vi kan betale markedsprisen for ham, sa Rosell før han la til at han var skuffet over at ryktene om Barcas interesse for Alba er lekket ut.

- Jeg er ikke fornøyd med at forhandlingene om Alba har lekket ut, men det har de.

Ifølge spanske medier vil Valencia kreve rundt 115 millioner kroner for 23-åringen. Rosell er redd prisen for en spiller stiger så straks han blir koblet nettopp til Barcelona.

- Om vi er interessert i ham, ville jeg ikke fortalt deg det. Det kan brukes til å presse opp prisen for ham eller andre spillere. Det er noe som alltid påvirker Barcelona negativt, sa Rosell på spørsmål om han ønsket Athletic Bilbaos midtbanejuvel Javi Martínez.

Tallene som ble presentert tirsdag viste at Barcelona er på vei mot et overskudd som er dobbelt så høyt som ventet for 2011/12-sesongen. Ifølge klubben skal mesteparten av pengene brukes til å betale ned gjeld. Dermed er planene om å pusse opp gigantarenaen Camp Nou satt på vent.

- Overskuddet vil bli brukt til å redusere klubbens gjeld, som er på rundt 340 millioner euro (2,55 milliarder kroner), sa Rosell.

(NTB)