Barcelona bekrefter: - Vilanova gir seg som trener

Kreften har kommet tilbake. Må gjennom nye behandlinger.

 SYK: Tito Vilanovas periode i Barcelona er over. Det bekreftet klubben på en pressekonferanse fredag kveld. Foto: Josep Lago / AFP / NTB Scanpix
SYK: Tito Vilanovas periode i Barcelona er over. Det bekreftet klubben på en pressekonferanse fredag kveld. Foto: Josep Lago / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tito Vilanova er ferdig som hovedtrener i Barcelona. Det bekreftet klubbpresident Sandro Rosell på en pressekonferanse i kveld.

- Vi har kommet for å fortelle dere noen nyheter jeg aldri i livet hadde trodde jeg måtte si. For å være veldig presis, vil jeg lese følgende:

- Etter å ha gjennomgått svarene fra Tito Vilanovas rutinesjekk, er det klart at han må gjennom behandling som gjør det umulig for ham å fortsette som Barcelona-trener, sier Rosell.

Jobber med erstatter Det var en tydelig preget president som møtte pressen. I salen satt alle Barcelona-spillerne, utenom de som deltok under Confederations Cup. Samtlige så svært alvorstynget ut.

- Dette er et stort slag for Barcelona, men vi har vært gjennom lignende før - og vi har overvunnet dem alle. Det skal vi klare denne gangen også, sier Rosell.

Spillerne ble informert om Vilanovas avskjed tidligere i dag, på et møte hvor alle trenerne deltok. Hvem som blir den nye sjefen, vil bli offentliggjort i løpet av neste uke. Ingen navn ble nevnt på pressekonferansen.

Morgendagens planlagte treningskamp i Polen er avlyst.

Kreftsyk Vilanova tok over sjefsstolen i Barcelona etter Pep Guardiola foran fjorårets sesong. 44-åringen ble imidlertid sykemeldt i desember, og reiste til New York for å motta kreftbehandling

Tippeliga-spiller Jonathan Tollås Nation er for tiden på ferie i Barcelona. Aalesund-kapteinen meldte på Twitter at en klubbansatt skal ha sagt at treneren ga seg grunnet medisinske årsaker.

«Fikk nettopp vite via en ansatt på Camp Nou at Vilanova er ferdig i FCB. For syk til å fortsette

Sa opp i morges Ifølge avisen La Vanguardia skal treneren ha levert oppsigelsen til klubbens styre i morgentimene, etter han fikk nyheten om at kreften var kommet tilbake.

Vilanova ble kreftoperert for første gang i desember 2011. Ett år etterpå var sykdommen tilbake for andre gang, noe som holdt ham borte fra fotballen i fire måneder. Nå har han altså fått påvist sykdommen for tredje gang.

Det er ikke mer enn tre dager siden gikk Vilanova hardt ut mot hans forgjenger, Guardiola. Vilanova mente den nye Bayern Munchen-treneren ikke hadde vært der når han trengte ham i sykdomsperioden etter nyttår.

PS: Nyheten om Vilanovas avgang kommer bare seks dager før Barcelona ankommer Oslo for et tre dager langt opphold. Neste lørdag spiller katalanerne treningskamp mot Vålerenga på Ullevaal stadion.

TWITTER: Aalesund-kaptein Jonathan Tollås Nation meldte på Twitter at Tito Vilanova skal være ferdig i Barcelona.
TWITTER: Aalesund-kaptein Jonathan Tollås Nation meldte på Twitter at Tito Vilanova skal være ferdig i Barcelona. Vis mer