KONTROVERSIELL: Mino Raiola reagerte voldsomt på Johan Cruyffs tilsynelatende uskyldige kommentar om Zlatan, og kalte den tidligere Barcelona-profilen senil. I samme slengen anbefalte han nederlenderen å oppsøke mentalsykehus sammen med nåværende Barca-trener Pep Guardiola. Foto: REUTERS/Albert Gea
KONTROVERSIELL: Mino Raiola reagerte voldsomt på Johan Cruyffs tilsynelatende uskyldige kommentar om Zlatan, og kalte den tidligere Barcelona-profilen senil. I samme slengen anbefalte han nederlenderen å oppsøke mentalsykehus sammen med nåværende Barca-trener Pep Guardiola. Foto: REUTERS/Albert GeaVis mer

Barcelona blokkerer utbetaling på 40 mill. til Zlatans agent

Kalte klubblegende senil og ba ham dra til helvete.

(Dagbladet): Mino Raiola er agenten til to av Fotball-Europas største bråkebøtter, Zlatan Ibrahimovic og Mario Balotelli.

Da er det kanskje ingen overraskelse at han selv er en kløpper når det gjelder å hisse på seg folk.

Nå er Barcelona igjen på krigsstien, etter at Raiola i et intervju med Expressen ga uttrykk for at både Johan Cruyff og Pep Guardiola hørte hjemme på mentalsykehus.

«Barcelonas juridiske avdeling vurderer å ta rettslige skritt mot Mr. Raiola, og trekke ham for retten. Med umiddelbar effekt blokkerer Barcelona alle kommende utbetalinger til Mr. Raiola i forbindelse med hans kontraktsfestede avtaler med klubben», skriver storklubben på sin hjemmeside, og betegner uttalelsene som «uakseptable».

Mild Cruyff-kritikk
Ifølge Expressen dreier det seg om 1,2 millioner euro i året over de neste fire årene, over 40 millioner kroner totalt, som han har krav på selv om Zlatan ikke lenger er i klubben.

Barcelona hevder imidlertid det finnes en klausul, som handler om at begge parter må vise respekt for hverandre. Denne avtalen mener katalanerne Raiola brøt med sine uttalelser i Expressen, som kom som en reaksjon på det som i verste fall var en mild Cruyff-kritikk av Zlatan.

- Barcelona har sine særegenheter du må tilpasse deg. Det er en veldig vanskelig kultur. Det var antakelig derfor Zlatan ikke klarte det, svarte den nederlandske legenden på spørsmål om hva han trodde var grunnen til at svensken forlot Barcelona.

FORLOT BARCELONA ETTER ÉN SESONG: Nå gjør Zlatan suksess på lån i Milan. Her poserer han med utmerkelsen han fikk etter å ha blitt kåret til årets angrepsspiller under den svenske fotballgallaen i Malmø mandag kveld.
Foto: PONTUS LUNDAHL / Scanpix
FORLOT BARCELONA ETTER ÉN SESONG: Nå gjør Zlatan suksess på lån i Milan. Her poserer han med utmerkelsen han fikk etter å ha blitt kåret til årets angrepsspiller under den svenske fotballgallaen i Malmø mandag kveld. Foto: PONTUS LUNDAHL / Scanpix Vis mer

Neppe veldig kontroversielt, vil mange kanskje hevde. Men for Raiola var det åpenbart en voldsom provokasjon.

- På vei til å bli senil
- Dere kan hilse Cruyff fra meg og be ham dra til helvete. Han er en nobody. Når han snakker foran pampene i Barcelona reiser folk seg og går, tordnet han i Expressen.

- Jeg synes både Cruyff og Guardiola kan dra sammen til et mentalsykehus, holde kjeft, og spille kort sammen. Da hadde de gjort fotballen og Barcelona en stor tjeneste. Det finnes et spill for barn: Memory. Et kortspill som går ut på at man skal samle fire like kort. Guardiola og Cruyff kan sette seg ned og spille det. Cruyff er på vei til å bli senil og var ikke modig nok til å gjøre noe fornuftig ut av trenerkarrieren sin, fulgte han opp.

Det er ikke første gang Raiola slenger med leppa om Guardiola. I juni anbefalte han også mentalsykehus for Barcelona-treneren på bakgrunn av at han ikke brukte en spiller klubben hadde betalt 69 millioner for (Zlatan), selv om han etterpå forsøkte å si at uttalelsene var tatt helt ut av sin sammenheng.

FÅR UNNGJELDE: Den nederlandske fotballegenden Johan Cruyff. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
FÅR UNNGJELDE: Den nederlandske fotballegenden Johan Cruyff. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI Vis mer