- BOMMET TAKTISK: Det holder ikke å hete Lionel Messi når du er omringet av Walter Samuel, Cristian Chivu, Maicon og Esteban Cambiasso. Drillo mener Barcelona bommet på det taktiske opplegget mot Inter i går. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix
- BOMMET TAKTISK: Det holder ikke å hete Lionel Messi når du er omringet av Walter Samuel, Cristian Chivu, Maicon og Esteban Cambiasso. Drillo mener Barcelona bommet på det taktiske opplegget mot Inter i går. Foto: Manu Fernandez, AP/ScanpixVis mer

- Barcelona bommet taktisk

Slik ville Drillo gjort det mot Inter.

||| (Dagbladet): Barcelona - Inter 1-0, sammenlagt 2-3.

Barcelona hadde ballen 75 prosent av tida mot Inter i går. De traff hverandre med 555 pasninger mot Inters 67, ifølge Uefa.com. Det holdt likevel bare til 1-0-seier, og 2-3-tap sammenlagt.

- Jeg synes det var faglig interessant, fordi noen tror at Barcelona er gode på grunn av måten de spiller på, sier landslagssjef Egil Drillo Olsen til Dagbladet.

Drillo skapte oppstyr i 1998-VM da han sa at han kunne gjøre Brasil bedre. Det skaper neppe like store bølger at han nå mener Barcelona kan få mer ut av mannskapet sitt, men likevel:

- Jeg mener Barcelona er gode på tross av hvordan de spiller.

- Skal ikke kunne tape Drillo mener at Barcelona har et så sterkt mannskap at det nesten ikke burde være mulig å slå dem.

- Et lag som har Thierry Henry på benken skal jo egentlig ikke kunne tape, sier han.

Drillo sier likevel at Inter vant fullt fortjent. De klarte å knekke Barca-koden.

- Kampen viste at om du ikke løper for mye etter dem, men ligger tett og stramt som Inter gjorde, kan du demme godt opp.

Inter ble ekstra tette og stramme i organiseringen etter at Thiago Motta ble utvist for en hånd i ansiktet på Sergio Busquets etter en snau halvtime.

- Ødelegger kampenDrillo synes utvisningen var feil, og at kampen dermed ikke ble så morsom som han håpet på.

- Det er trist at en dommerfeil ødelegger kampen. Personlig hadde jeg helst sett at det ble gitt gult kort til spillere som ser ut som de skal dø når de får en hånd i ansiktet, sier landslagssjefen.

Men siden kampen ble som den ble, synes han ikke Barcelona valgte den riktige strategien.

- Jeg mener de bommer taktisk. Jeg har vanskelig for å forstå hvorfor de ikke er mer opptatt av bakrom og gjennombrudd. Det aller mest imponerende med Barcelona som lag er forsvarsspillet og evnen til å vinne igjen ballen høyt i banen, sier Drillo.

I går hadde Inter ballen såpass lite at muligheten til gjenvinninger ikke kom så ofte.

- Unødvendige pasninger Men Drillo undres over at Barcelona brukte så mye tid på å trille ballen på tvers før de forsøkte å angripe.

- De ville nok mistet ballen oftere om de var mer framoverrettet, men mot ti mann er også kontringsfaren mindre. De spiller for mange unødvendige pasninger. Jeg mener Barcelona kunne vært bedre, sier Drillo.

Om Barcelona skulle funnet et rom å spille i bak Inter-forsvaret, måtte de trolig forsøkt mer på kantene. Men Drillo er ikke i utgangspunktet negativ til spanjolenes ønske om å spille seg gjennom i midten.

- De har ferdigheter nok til å tråkle seg gjennom i midten, fordi de er så gode på små flater. Men da må de prøve det oftere, sier han.

Mourinho-skryt Drillo roser Jose Mourinho for evnen til å få resultater.

- Jeg synes veldig ofte at Mourinho treffer bra med taktikken. Han er kynisk, god til å spille på egne styrker og motstanders svakheter og er god lagtaktisk, sier han.

- Hva lærer du av å se kamper som den i går?

- Jeg ser på all type fotball med et åpent sinn. Jeg vet ikke akkurat hvor mye man kan lære av å bare se på. Man må ut og praktisere sjøl også, sier Drillo.

SKUFFET OVER BARCA: Drillo sier at Barca borte mot Arsenal er noe av det beste han har sett på en fotballbane. Men landslagssjefen var ikke imponert over hvordan laget spilte mot Inter i går. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
SKUFFET OVER BARCA: Drillo sier at Barca borte mot Arsenal er noe av det beste han har sett på en fotballbane. Men landslagssjefen var ikke imponert over hvordan laget spilte mot Inter i går. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer