Barcelona brøt barriere

Fulgte opp magisk «El Clásico» med bunnsolid borteseier.

EFFEKTIV OPPSKRIFT: Målscorer Pedro (tv) peker med rette i retning pasningslegger Lionel Messi, som serverte en målgivende pasning mot Osasuna like smart og elegant som de to til David Villa i mandagens «El Clasico». Til slutt kunne Barcelona reise fra Pamplona med 3-0 og tre poeng.Foto: SCANPIX/EPA/JESUS DIGES
EFFEKTIV OPPSKRIFT: Målscorer Pedro (tv) peker med rette i retning pasningslegger Lionel Messi, som serverte en målgivende pasning mot Osasuna like smart og elegant som de to til David Villa i mandagens «El Clasico». Til slutt kunne Barcelona reise fra Pamplona med 3-0 og tre poeng.Foto: SCANPIX/EPA/JESUS DIGESVis mer

(Dagbladet): Osasuna - Barcelona 0-3.

Selv ikke et Spania i alarmtilstand, grunnet streikende spanske flygeledere, var grunn god nok til å utsette Barcelonas bortemøte med Osasuna.

Dermed måtte katalanerne ufrivillig begi seg ut på en 50 mil lang busstur til Pamplona da Pep Guardiolas menn skulle bygge videre på den smått uvirkelige 5-0 triumfen i mandagens «El Clásico» på Camp Nou.

Vesentlig forsinket ankom gjestene Reyno de Navarra, og etter en kraftig forkortet oppvarming, kom kampen i gang 45 minutter etter skjema.

Null av seks Etter det mange har omtalt som tidenes beste lagprestasjon, var kampen mot Osasuna nødt til å bli et antiklimaks. Det ble den forsåvidt også, men et ytterst profesjonelt Barcelona-lag brøt en barriere da de kunne reise hjem igjen med tre poeng i bagasjen:

Seks ganger tidligere hadde Barcelona slått Real Madrid med fire mål eller mer. Aldri hadde de vunnet den påfølgende seriekampen.

Det gjorde de til gangs mot Osasuna - et lag de har hatt et bemerkelsesverdig dårlig tak på på bortebane de siste årene.

De siste fem kampene Barcelona har spilt på Reyno de Navarra har bare resultert i én seier. Tre har endt med uavgjort. Én gang med tap.

Uimotståelig Messi En Lionel Messi i uimotståelig form sørget nærmest egenhendig for at det endte med en komfortabel 3-0 seier til gjestene.

27 minutter ut i kampen trakk den argentinske magikeren en ny kremstikker opp av hatten, slik han gjorde det to ganger i mandagens historiske forestilling.

Denne gangen var det Pedro, og ikke David Villa, som kunne dra nytte av pasningsgaven bak Osasuna-forsvaret. På enkelt vis satte unggutten ballen forbi keeper Ricardo, og derfra og inn ble det grei skuring for gjestene.

Messi, som gjorde det meste annet enn å score selv mot erkerivalen Real, fikk fortjent uttelling 25 minutter før slutt da David Villa slo en smart, løftet pasning i bakrom. 23-åringen løp fra alt og alle før han trillet ballen nonchalant og iskaldt i korthjørne til Ricardo.

Styrket stillingen Seks minutter før slutt var han på farten igjen, og med effektivt fotarbeid tvang han fram en idiotisk takling fra midtstopper Sergio, som resulterte i et straffespark.

RONALDO-DOBBEL: Cristiano Ronaldo scoret begge målene da Real Madrid slo tilbake med seier hjemme mot Valencia.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ DOMINIQUE FAGET
RONALDO-DOBBEL: Cristiano Ronaldo scoret begge målene da Real Madrid slo tilbake med seier hjemme mot Valencia.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ DOMINIQUE FAGET Vis mer

Det tok han selv, på selvsikkert vis, og dermed fastsatte han sluttresultatet til 0-3 med sitt 15. seriemål for sesongen.

Dermed befestet Barcelona stillingen på toppen av tabellen, og opparbeidet seg et midlertidig forsprang på fem poeng til Real Madrid på annenplass.

Ronaldo-dobbel Cristiano Ronaldo sørget imidlertid for at avstanden forblir på to poeng etter to fulltreffere i annen omgang mot femteplasserte Valencia.

Portugiseren  svarte dermed på Messis to scoringer i Pamplona, og holder seg på toppscorertoppen med 17 mål på 14 serierunder.

Real vant til slutt 2-0 på Santiago Bernabeu.

I en tidligere kamp gikk Atlético Madrid på sitt tredje strake serietap etter 0-2 borte mot bunnlaget Levante.