- Barcelona er overvurdert

Drillo synes Real er bedre, og levner Solbakkens FCK gode muligheter.

OVERVURDERT: Drillo mener det er vanskelig å komme utenom at Barcelona rår over verdens beste spillermateriell, som Lionel Messi, men at de kunne og burde vært enda bedre om de hadde luket bort det den norske landslagssjefen er unoter i spillet deres.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
OVERVURDERT: Drillo mener det er vanskelig å komme utenom at Barcelona rår over verdens beste spillermateriell, som Lionel Messi, men at de kunne og burde vært enda bedre om de hadde luket bort det den norske landslagssjefen er unoter i spillet deres.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.Vis mer

||| FC København - Barcelona og kveldens øvrige Champions League-kamper direkte i  fotballstudio.

(Dagbladet): Tirsdag kveld står Egil «Drilo» Olsens arvtager som norsk landslagssjef, Ståle Solbakken, overfor en av sine største utfordringer hittil i trenerkarrieren når gigantklubben Barcelona gjester FC København i Parken.

Drillo vet et og annet om å ta skalpen på langt mer meritterte og navngjetne motstandere og pleier nær kontakt med etterfølgeren, men unnlot å tilby rådgivning da de to sist hadde en telefonsamtale for et par dager siden.

- Jeg pratet med Ståle senest i forgårs, og da var det naturlig at vi kom inn på kveldens kamp. Jeg så ikke noen grunn til å gi ham råd. Dette styrer Ståle selv, og han har helt sikkert forberedt grundig. Jeg synes det ser veldig lovende ut med tanke på poeng, sier Drillo til Dagbladet.

Ubeseiret på hjemmebane Det tar riktignok kort tid å pløye igjennom FCKs hjemmestatistikk i Champions League, men de fire kampene de har spilt i Parken i verdens gjeveste klubbturnering viser imponerende tre seirer og én uavgjort. Manchester United, Celtic og Rubin Kazan har alle reist hjem med tap. Benfica karret seg til en målløs poengdeling.

Pep Guardiolas menn har bare vunnet én av de siste ti bortekampene i Champions League. Åtte har endt uavgjort, mens Inter ble for sterke på Giuseppe Meazza i semifinalen i våres.

- Gode sjanser Drillo tror katalanerene kan komme til å lide samme skjebne etter møtet med den danske nasjonalarenaen, og ser ingen grunn til å ha overdreven frykt for «tiki-taka-fotballens» fremste eksponenter.

Han mener sågar at Real Madrid framstår som et bedre fotballag i øyeblikket under José Mourinhos ledelse.

- Jeg tror FCKs sjanser er større enn mange tror. Jeg synes Barcelona til og med er litt overvurdert. Ting tyder på at Real Madrid er bedre akkurat nå. De skaper iallfall langt flere målsjanser og scorer flere mål enn Barcelona, og det har de gjort med mer enn 1000 færre pasningstrekk, sier Drillo.

— Det er litt spennende å se hvor utviklingen vil gå nå, for José Mourinho står for noe helt annet stilmessig.

Lite framoverrettet En statistikk utarbeidet av analyseselskapet Opta, gjengitt av Norsk Tipping, viser at landslagssjefen har sitt på det tørre.

På ni serierunder i La Liga har Barcelona scoret 19 mål på 132 målsjanser. Tilsvarende tall for Real Madrid er 25 mål på 141 målsjanser. Ser man på effektiviteten, ender 11,9 prosent av Barcelonas avslutninger med scoring, mens 13,4 prosent av Reals skudd ender i nettsus.

Og mens Barcelona har slått 5930 pasninger, har Real til sammenligning slått 4544.

BØR HA GODE SJANSER: Drillo regner med at Ståle Solbakken stiller godt forberedt, og vet hvordan han skal bygge videre på den gode annen omgangen på Camp Nou.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
BØR HA GODE SJANSER: Drillo regner med at Ståle Solbakken stiller godt forberedt, og vet hvordan han skal bygge videre på den gode annen omgangen på Camp Nou.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

Riktignok har Barcelona en mildt sagt imponerende prosentandel vellykkede pasninger, 89,2 prosent, men Drillo mener at mange av dem er av den unødvendige sorten, og at de kunne vært enda bedre om de hadde vært mer framoverrettet - ikke ulikt den kritikken han kom med mot Brasil i sin forrige periode som landslagssjef:

- Jeg tror Barcelona hadde vært bedre om de hadde tatt bort en god del av det jeg kaller unødvendige tversover- og bakoverpasninger, poengterer han, og gjentar optimismen på Ståle Solbakkens vegne:

- Det bør være mulig å ta poeng fra dem, selv om det er vanskelig å se bort ifra at Barcelona sannsynligvis har verdens beste spillermateriell.

- Fortidas fotball Med tanke på Barcelonas dominans på klubbnivå og Spanias verdensherredømme i landslagsfotballen, er det mange som forsøker å kopiere den spanske suksessoppskriften.

Drillo tror det er en utvikling som gavner det norske landslaget, for kopiene makter sjelden å overgå originalen.

- Det er bare flott om andre lag tar etter Barcelona, for jeg tror på mange måter de representerer fortidas fotball.

MER IMPONERT AV REAL MADRID: Drillo mener Real Madrid framstår som et bedre fotballag i øyeblikkt enn erkerivalen Barcelona.Foto: Morten Holm/SCANPIX
MER IMPONERT AV REAL MADRID: Drillo mener Real Madrid framstår som et bedre fotballag i øyeblikkt enn erkerivalen Barcelona.Foto: Morten Holm/SCANPIX Vis mer