Barcelona-fansen krever trenerens hode på fat

Fanatiske Barcelona-fans vil se trener Louis van Gaals hode rulle etter tapet for nedrykkstruede Sevilla søndag, men van Gaal nekter å fratre.

Fansen sto igjen på Nou Camp etter kampslutt og ropte «gå, gå!» til van Gaal og klubbpresident Joan Gaspart. 0-3-tapet på hjemmebane mot Sevilla var dråpen som fikk begeret til å renne over.

- At jeg går av er ingen løsning for Barcelona. Det viktigste er at treneren har tillit blant spillerne, og jeg har inntrykk av at spillerne fortsatt er med meg, sa van Gaal dagen etter ydmykelsen.

Nederlenderen påsto også at klubbpresident Gaspart hadde forsikret ham om at jobben ikke er truet. Heller ikke spillerne mener et trenerbytte er løsningen.

- Det er vi, spillerne, som har satt klubben i denne situasjonen. Vi skal også finne en løsning ut av den. Og løsningen er å vinne neste kamp og starte en opptur, sa den spanske landslagsforsvareren Carles Puyol.

Bare to poeng skiller Barcelona fra nedrykksstriden. Søndagens stortap er Barcelonas verste opptreden på Nou Camp de siste tre årene. Faktisk har ikke klubben tapt så stygt siden van Gaal var sjef der sist. «Barca» har riktignok bare ett hjemmetap så langt i sesongen, men 13. plass i serien vitner likevel om elendig statistikk. Fem kamper er gått siden siste seier.

Ikke siden 1942 har Barcelona sluttet sesongen på nedre halvdel av tabellen. Klubben har aldri rykket ned.

Ironisk nok fortsetter Barcelona å nedsable all motstand i Mesterligaen. Sist onsdags 3-1-seier over Newcastle var klubbens 10. triumf i Europa på rad. Dermed har spanierne tangert italienske Milans rekord.

(NTB-AFP)