STERK TRIO: Dette kan blir Barcelonas angrepsrekke den kommende sesongen - når Suarez er tilbake fra karantene: Suarez, Messi og Neymar. Foto: Khalil Mazraawi, Jonathan Nackstrand, Christophe Simon,  AFP / NTB Scanpix
STERK TRIO: Dette kan blir Barcelonas angrepsrekke den kommende sesongen - når Suarez er tilbake fra karantene: Suarez, Messi og Neymar. Foto: Khalil Mazraawi, Jonathan Nackstrand, Christophe Simon, AFP / NTB ScanpixVis mer

Barcelona-fansen mottar Suarez med blandede følelser

- Vi får håpe han skjerper seg.

(Dagbladet): Luis Suarez ble bekreftet klar for Barcelona i dag. Norske Barcelona-supportere er ikke helt sikre på hva de skal mene om at favorittlaget deres nå har sikret seg den ufattelig begavede, men kontroversielle uruguayaneren.

Suarez er utestengt fra all fotall i fire måneder framover etter at han beit Italias Giorgio Chiellini under VM i Brasil.

- Den siste episoden hans tatt i betraktning, så er det med litt blandede føleser. Sportslig sett har vi gjort et kjempekjøp, sier Thomas Dragsnes, ansvarlig redaktør for den norske Barcelona-fansiden Blaugrana.no.

Han forteller at en mulig Suarez-overgang har vært diskutert i redaksjonen, og at folk har forskjellige meninger. Men de fleste sitter med blandede følelser i dag, tror Dragsnes.

- Vi får håpe han skjerper seg, at han viser bedre disiplin og at Barcelona får skikk på ham og at det sportslige kommer i fokus, sier han.

Skurk igjen Suarez startet sist sesong i Premier League med en lang karantene etter å ha bitt Chelseas Branislav Ivanovic mot slutten av forrige sesong. Han hadde også en bite-episode bak seg fra tida i Ajax.

Men utover 2013/14-sesongen blomstret han virkelig i Liverpool-drakta og var ligaens udiskutable stjernespiller. Han ble toppscorer med 31 mål på 33 kamper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like før VM ble han hasteoperert, og rakk akkurat tilbake til å score det avgjørende målet for Uruguay mot England, og gråt etter kampen - rørt fordi han hadde svart kritikerne i England.

Mot Italia var han tilbake i skurkerollen, og satte tenna i skulderen til Chiellini.

Suarez ble idømt fire måneders utestengelse fra all fotball, en dom han anket - men anken ble avvist så seint som i går.

Tre ganger for mye Barcelona-supporterne må bare håpe deres nye stjernespiller omsider legger av seg unotene.

- Nå har han bitt en motspiller tre ganger, det er tre ganger for mye. Se om fokus fotball, eller lar seg provosere. Tror han skjerper seg nå, sier Dragsnes.

I Barcelona blir han en del av en angrepsrekke som kan skremme vannet av de fleste motstandere på en god dag: Lionel Messi, Neymar og nå altså Suarez.

- Jeg tror de kommer til å bruke Suarez på vingen. Han har jo spilt endel ving i Liverpool også. Vi får håpe at han klarer å gjøre sitt beste derifra, sier Dragsnes.

KONTROVERSIELL OG SENSASJONELL: Luis Suarez er en fantastisk fotballspiller med et frynsete rykte. Her har han senket England for Uruguay under VM i Brasil. I den påfølgende kampen beit han italienske Chiellini og pådro seg fire måneders utestengelse. Foto: Michael Sohn, AP / NTB Scanpix
KONTROVERSIELL OG SENSASJONELL: Luis Suarez er en fantastisk fotballspiller med et frynsete rykte. Her har han senket England for Uruguay under VM i Brasil. I den påfølgende kampen beit han italienske Chiellini og pådro seg fire måneders utestengelse. Foto: Michael Sohn, AP / NTB Scanpix Vis mer