<strong>STORSIGNERING:</strong> Brasilianske Neymar var Barcelonas store signering sist sommer. Og den siste storsigneringen på en stund. Klubben får ikke kjøpe nye spillere før sommeren 2015, melder Fifa i dag. Foto: Lluis Gene, AFP / NTB Scanpix
STORSIGNERING: Brasilianske Neymar var Barcelonas store signering sist sommer. Og den siste storsigneringen på en stund. Klubben får ikke kjøpe nye spillere før sommeren 2015, melder Fifa i dag. Foto: Lluis Gene, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Barcelona får ikke hente spillere i de to neste overgangsvinduene

Har brutt regler for spillere under 18.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fifa melder i dag at Barcelona har brutt overgangsregler i forbindelse med internasjonale overganger for spillere under 18 år.

Straffen for det katalanske storlaget er at de ikke får lov til å kjøpe spillere i de to neste overgangsvinduene, melder Fifa.

Ifølge Fifa har Barcelona brutt reglene på flere punkter. 

Det gjelder først og fremst førstegangsregistrering av utenlandske spillere under 18 år, paragraf 19 i Fifa-reglene om overganger.

Ulovlige overganger Hovedregelen er at det ikke er lov å kjøpe utenlandske spillere under 18 år. Det finnes imidlertid tre unntak fra denne regelen.

Det første unntaket er tilfeller der foreldrene til spilleren flytter til det aktuelle landet av andre grunner enn fotball. Det andre unntaket er om det er spillere innenfor EU eller EØS-området mellom 16 og 18 år.

Det tredje unntaket er om spillerens bosted og klubbens hovedkvarter ligger mindre enn fem mil på hver sin side av en landegrense. Dette unntaket er ikke aktuelt i Barcelonas tilfelle, da byen ligger godt over fem mil fra nærmeste landegrense.

10 ulovlige tilfeller Fifa skriver at spillerne som Barcelona har signert ulovlig har kommet til klubben mellom 2009 og 2013.

Barcelona har brutt reglene når det gjelder 10 spillere, i tillegg finnes det flere mindre lovbrudd for enda flere unge spillere.

Samtidig har Barcelona brutt regler for bruk av unge spillere i nasjonale turneringer.

I tillegg til overgangsforbudet ilegges FC Barcelona en bot på 450 000 sveitsiske franc - 3 millioner norske kroner.

Trenger forsterkninger Kjøpsforbudet kommer høyst ubeleilig for Barcelona. Førstekeeper Victor Valdes' kontrakt går ut til sommeren, og han har gitt beskjed om at han ikke vil fortsette. Han er uansett skadd i flere måneder framover.

Også på midtstopperplass er Barcelona på jakt etter forsterkninger. Carles Puyol har også gitt beskjed om at dette er hans siste sesong i Barcelona.

Fifa sanksjonerer også mot det spanske fotballforbundet, som er ilagt bot på 500 000 sveitsiske franc - 3,5 millioner norske kroner. Forbundet er dømt for å godkjenne overgangene og registreringene til de aktuelle spillerne.

Den engelske Premier League-klubben Chelsea ble idømt tilsvarende straff - to overgangsvinduers kjøpsnekt - høsten 2009 for overgangen til den daværende 18-åringen Gaël Kakuta fra Lens. Straffen mot Chelsea ble hevet i februar 2010 etter at de kom fram til et forlik med Lens.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer