TIL LONDON I NATT: Barcelona-trener Pep Guardiola (t.h.) tar med seg Lionel Messi, Carles Puyol og resten av Champions League-troppen og flyr til London i kveld, for å slippe å bli hindret av askeskyen etter vulkanutbruddet på Island. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix
TIL LONDON I NATT: Barcelona-trener Pep Guardiola (t.h.) tar med seg Lionel Messi, Carles Puyol og resten av Champions League-troppen og flyr til London i kveld, for å slippe å bli hindret av askeskyen etter vulkanutbruddet på Island. Foto: Manu Fernandez, AP/ScanpixVis mer

Barcelona flyr til London i kveld

Tar ikke sjansen på å bli askefaste igjen.

(Dagbladet): Barcelona har besluttet å framskynde avreisen til London der de møter Manchester United i Champions League-finalen på Wembley på lørdag.

Opprinnelig var planen å fly nordover på torsdag, men frykten for askeskyen fra den islandske vulkanen Grimsvötn gjorde at de har vurdert å reise tidligere.

Ferske prognoser viser at hele Storbritannia kan være dekket av askeskyen i morgen. Dermed har katelanerne bestemt seg for å fly klokka 22 i kveld. Det melder klubbens nettside i dag.

Den største utfordringen står likevel supporterne overfor, dersom askeskyen vil bli liggende over europeisk luftrom utover uka.

Barcelona har kalt inn til pressekonferanse klokka 17 i dag, det klubbstyrets talsmann Toni Freixa vil informere videre om situasjonen.

Det er ikke første gang at Barcelona blir hindret av islandske vulkanutbrudd. Før fjorårets semifinale mot Inter måtte de ta seg til Milano i buss. Turen tok to dager, og Barcelona tapte til slutt 3-1 for Jose Mourinhos Inter som gikk videre og vant turneringen.

LAGER TRØBBEL: Satelittbilde av asken fra vulkanen Grimsvötn tatt på søndag. I morgen kan skyen ligge over hele Storbritannia.  Foto: Reuters/NASA/GSFC/MODIS Land Rapid Response Team/Scanpix
LAGER TRØBBEL: Satelittbilde av asken fra vulkanen Grimsvötn tatt på søndag. I morgen kan skyen ligge over hele Storbritannia. Foto: Reuters/NASA/GSFC/MODIS Land Rapid Response Team/Scanpix Vis mer