SELVMÅL: Aleix Vidals hælspark endte med at Girona-målvakt satte ballen i eget mål. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTB Scanpix
SELVMÅL: Aleix Vidals hælspark endte med at Girona-målvakt satte ballen i eget mål. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTB ScanpixVis mer

Barcelona fortsetter seiersrekken

Barcelona fortsetter å vinne - to selvmål hjalp da Messi ikke scoret

Barcelona med seks strake seire i ligaen.

  • Girona - Barcelona 0-3 (0-1)

(Dagbladet): To selvmål åpnet scoringsballet da Barcelona tok seg av Girona i det katalanske lokaloppgjøret.

Det første målet kom da Jordi Alba avsluttet fra 20 meter etter et smart cornertrekk. Adays forsøk på klarering gikk helt galt og Gorka Iraizoz i Gironamålet var utspilt.

Da burde Girona-målvakten gjort det langt bedre på det andre baklengsmålet. Aleix Vidals hælinnlegg fra nærmest død vinkel ble hoppet over av Luis Suarez. Det satte Iraizoz ut av spill, som på klønete vis styrte ballen inn i eget mål.

Messi hadde ni mål på fem kamper før kveldens møte med Girona, men klarte ikke å score i dette oppgjøret. 30-åringen ble konstant markert ut kampen av den ti år yngre Pablo Maffeo, som ble brukt som frimerke på Messi. Maffeo, som er på lån fra Manchester City, var sjelden mange meterne unna argentineren.

Messi søkte bakrom langt oftere enn hva man har sett tidligere sesonger, men både Messi (fire ganger) og spissmakker Luis Suarez (fem ganger) gikk stadig i offside.

Etter 68 minutter lurte Suarez endelig offsidelinja til Girona. Alene med keeper var uruguayeneren sikker og satte sitt andre ligamål for sesongen.

Barcelona har fått en perfekt start i ligaen under den nye treneren Erneste Valverde og foreløpig har ikke Neymars overgang til PSG satt en stopper i jakten på et nytt seriegull for katalanerne.

Barcelona har full pott etter de seks første serierundene i La Liga og har allerede skaffet seg en luke på fire poeng til Atletico Madrid og hele sju poeng på Real Madrid.

Dani Ceballos ble den store helten for sistnevnte da Real Madrid fikk med seg alle poengene fra bortemøtet med Alavés. To mål fra midtbanespilleren var nok på en dag der verken Cristiano Ronaldo eller noen av de andre storstjernene fant veien til nettmaskene.