Lionel Messi rundet Villarreal-keeper Diego Lopez og satte 5-0-målet i tomt nett. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix
Lionel Messi rundet Villarreal-keeper Diego Lopez og satte 5-0-målet i tomt nett. Foto: Manu Fernandez, AP/ScanpixVis mer

Barcelona ga Real svar på tiltale

Fulgte opp Madrids storseier. Messi scoret to av fem mål.

(Dagbladet): Barcelona - Villarreal 5-0.

I går startet Cristiano Ronaldo og Real Madrid ligasesongen med henholdsvis hattrick og 6-0-seier mot Real Zaragoza. Da skrev vi «hansken er kastet, Messi».

Og selv om Barcelona stoppet på fem mål, og Messi «bare» scoret to av dem, er det ingen tvil om at det var et realt svar på tiltale. Åpningsrunden i La Liga bekrefter at de to storlagene også denne sesongen er i en egen klasse - i alle fall foreløpig.

Barcelona-trener Pep Guardiola kostet på seg å starte med Xavi og David Villa på benken i dag. De som fikk sjansen i stedet, ga også et entydig svar: Barcelona har om mulig enda flere strenger å spille på denne sesongen.

Nye helter Først viste Thiago Alcántara seg fram. 20-åringen som er spådd å bli virkelig stor, satte inn det første målet med imponerende ro til tross for et kobbel av Villarreal-spillere jagende i hælene.

Den hjemvendte Cesc Fabregas startet perfekt inn i bakrom, fikk en like perfekt pasning fra Messi, rundet keeper og satte ballen i åpent mål rett før pause.

Like etter sidebyttet ble nyankomne Alexis Sanchez spilt fram, fosset inn i feltet, og prikket inn det tredje målet.

To fra Messi Messi ville selvsagt også være med. Først ble han spilt fram av Iniesta, og rundet keeper og satte 4-0 i tomt mål.

5-0 kom etter et veggspill med Thiago inne foran Villarreals mål.

Det tredje Messi-målet kom aldri, men det er bare å ta fram kulerammene og begynne å telle poengene til Real Madrid og Barcelona - og målene til Ronaldo og Messi.