Barcelona har aldri vunnet like mye i en serieåpning

Ikke rart Messi og co. jublet etter kalasseier.

Barcelona - Levante 7-0 (6-0)

(Dagbladet): Flere eksperter holder Real Madrid som en knepen La Liga-favoritt denne sesongen, men Barcelona viste i kveld at de har planer om å ha et ord med i den diskusjonen. Katalanerne viste ingen nåde mot et vaklende Levante-lag, og ga seg ikke før det stod hele 7-0 på måltavla på Camp Nou.

Lionel Messi vet også denne sesongen hvor målet står, og scoret to mål før pause. Det første etter 12 minutter, noe som var minuttet tregere enn scoringen etter 11 minutter i serieåpningen i fjor.

Det siste målet til Messi kom på straffespark, og Neymar så ikke akkurat ut til å kose seg der han satt på benken, selv om han klappet hendene rolig sammen for å applaudere.

Brasilianeren ble nemlig benket i sin første kamp som Barcelona-spiller i La Liga, uvant kost for supertalentet, og kanskje like greit for Levante.

- Ute av sending for å se Barcelona lede 6-0 ved hvilen. Takk gud for at neymar ikke startet! skrev fotball-ikonet Gary Lineker på sin Twitter-konto.

Neymar presentert Etter 63 minutter ble Neymar endelig presentert for Publikum, til øredøvende jubel fra de fremmøtte som fikk se superdueon Lionel Messi og Neymar sammen i La Liga for første gang. Det varte imidlertid i bare sju miutter, for etter 70 minutter ble Messi byttet ut. 

Barcelonas beste ligaåpning var før kveldens kamp 8-2 (Real Sociedad i 1958) og 6-0 (Valencia i 1950), skriver Infostrada. Laget har ved fire anledninger ledet 6-0 til pause i La Liga.

Den sjuende scoringen var av den komiske sorten. Levante fikk frispark, og en Hector Rodas sentret ballen mot egen keeper slik at sisteskansen kunne ta frisparket. Det skjedde før midtstopperen skjønte at dommeren allerede hadde vinket spillet i gang, slik at ballen var i spill. Dermed plukket Barcelona opp ballen og kunne enkelt øke ledelsen.

I RUTE: Lionel Messi scoret to mål i seriepremieren. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO/NTB Scanpix
I RUTE: Lionel Messi scoret to mål i seriepremieren. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO/NTB Scanpix Vis mer

Manchester United-ønskede Cesc Fabregas spilte en stor kamp, og hadde blant annet tre målgivende pasninger.

Gerardo «Tata» Martino fikk dermed en pangstart i sjefstolen. Han tok som kjent over da Tito Vilanova ble tvunget til å trekke seg etter at kreften han tidligere har slitt med kom tilbake.

STARTET PÅ BENKEN: Neymar så ikke veldig fornøyd ut. Foto: AFP PHOTO / QUIQUE GARCIA / NTB Scanpix
STARTET PÅ BENKEN: Neymar så ikke veldig fornøyd ut. Foto: AFP PHOTO / QUIQUE GARCIA / NTB Scanpix Vis mer