DRØMMETUR: Erik Botheim, som her feirer scoring i kvartfinalen i Norway Cup sammen med Oskar Angell-Hansen, er invitert på besøk til Barcelona og trening med den spanske storklubbens 12-åringer. Foto: Lyn Fotball
DRØMMETUR: Erik Botheim, som her feirer scoring i kvartfinalen i Norway Cup sammen med Oskar Angell-Hansen, er invitert på besøk til Barcelona og trening med den spanske storklubbens 12-åringer. Foto: Lyn FotballVis mer

Barcelona har fulgt Erik (11) siden i sommer

Nå får Lyn-spilleren trene med katalanerne.

(Dagbladet): I november får den 11 år gamle Lyn-spissen Erik Botheim en liten smak av den store fotballdrømmen.

Han er invitert på besøk til berømte La Masia - Barcelonas ungdomsakademi - for å trene sammen med 12-åringene i den spanske storklubben.

Allerede i år har han imponert på 13-årslaget til Lyn, hvor den to år yngre spilleren har deltatt på dispensasjon. Blant annet scoret han 13 mål for G98-laget da de tok bronse i Norway Cup i sommer.

Og Barcelona fulgte med.

- De ble oppmerksomme på Erik rett før sommeren. De så ham i Norway Cup og har fulgt ham i høst, sier Lyns sportslige leder Erik Frantzen til Dagbladet.

Så ham på Ekeberg Under årets turnering på Ekebergsletta møtte Dagbladet den sportslige lederen for Barcelona-akademiet Albert Puig og treneren for 14-årslaget Franc Ariba.

- Sjansen for at vi finner noen her er minimal. Vi stiller veldig høye krav og spilleren må være i rett alder. Den målgruppen som er mest interessant er 15-16 år, sa Puig i august.

Det er uklart om det var Barcelonas egne utsendinger eller en norsk speider som fulgte Botheim på Ekeberg. Men nå har i alle fall katalanerne lyst til å se nærmere på den norske 11-åringen.

Først for en uke siden kom den offisielle henvendelsen til Lyn fra Barcelona.

- Vi har hørt om interessen på ryktebasis, fotballverden er jo ikke så stor. Men den offisielle henvendelsen kom først i et brev fra akademisjefen for en uke siden, sier Frantzen.

- Vil bli bedre enn dem Frantzen har diskutert saken nøye med guttens far, men først i går ble hovedpersonen selv informert.

- Erik synes det er gøy å få se mange av de beste i verden i sin alder, og han sier han har lyst til å se hva han må gjøre for å bli enda bedre enn dem, sier Lyn-lederen.

Han beskriver samtidig det unge stortalentet som en jordnær gutt som tar den gyldne anledningen på en fornuftig måte.

- Mange har sagt at jeg har et talent, og dette talentet må jeg utvikle, sier 11-åringen til Lyns nettside.

- Når du skal vurdere så unge fotballspillere, har hodet fryktelig mye å si. Og hodet hans i høyeste grad på rett plass. Sånn sett har han gode muligheter til å lykkes. Han er smart i forhold til valgene sine, og opptatt av å bli god. Han har for eksempel lest boka til David Beckham av egen interesse - for å se hva han gjorde for å bli god, sier Frantzen.

Lyn vil lære av Erik Erik Botheim har vært med på Lyn-akademiet, et ekstratilbud til barn og ungdom etter skoletid, i fire år.

Blant tidligere elever på akademiet er Mats Møller Dæhli (16), som debuterte for Manchester Uniteds 18-årslag i vår og Stabæks 16-åring Caroline Graham Hansen som ble tatt ut i a-landslagstroppen til Eli Landsem sist uke.

- Erik er ikke ulik Mats i forhold til nivået, men de er veldig ulike spillertyper. Erik har mer målteft, blikk og er mer lagspiller selv som spiss. Mats var en ekstrem utfordrer i en-mot-en-situasjoner. Men det er nesten umulig å sammenlikne sånn, sier Frantzen.

Samtidig er det en morsom anerkjennelse av arbeidet til Lyn at spillerne deres blir lagt merke til av så store klubber.

- Dette blir først og fremst veldig gøy for Erik og en spennende mulighet til å se og lære i Barcelona. Men også for oss som klubb er det gøy. Vi lærer mye av disse tingene. Det kommer en spiller hjem med masse læring og informasjon. Vi er opptatt av å benytte oss av det. Erik skal absolutt få fortelle de andre spillerne om opplevelsene når han kommer hjem, sier Frantzen.