- Barcelona har ikke råd til Mascherano

Rafa Benitez tilbake fra ferie med klar beskjed.

HØR NÅ HER, JAVI: Liverpool-manager Rafael Benitez har muligens en overtalelsesjobb å gjøre overfor Javier Mascherano. Foto: AP/Tom Hevezi
HØR NÅ HER, JAVI: Liverpool-manager Rafael Benitez har muligens en overtalelsesjobb å gjøre overfor Javier Mascherano. Foto: AP/Tom HeveziVis mer

||| (Dagbladet.no): I går gikk Javier Mascheranos agent ut med meldingen Liverpool ikke ville høre: Dersom Barcelona er interesserte, så vil argentineren skrive under for katalanerne.

I dag avbrøt Liverpool-manager Rafa Benitez ferien for å gi et veldig klart svar til Champions League-vinnerne, skriver Liverpool Echo i ettermiddag.

- Til og med 50 millioner pund (530 millioner kroner) er ikke nok for å kjøpe ham, sier Benitez til lokalavisa.

Ifølge Echo likte Benitez svært dårlig at agenten leflet med katalanerne, mens Mascherano selv er taus på landslagssamling med Argentina. 

Så spørs det om den 24-årige midtbaneterrieren virkelig ønsker seg til Primera Liga, eller om han snakker opp en mulig overgang fordi han fristes av et millionhonorar ved en ny kontrakt.

- Mascherano har ingen prislapp. Barcelona har ikke råd til å betale det han er verd for Liverpool FC. Vi ønsker ikke å selge Javier, og han trives veldig godt her, sier Benitez.

Dermed velger Benitez å ikke tro på agenten, som i går fortalte at Mascharano ler når han tenker på hvor lett det er å være midtbanespiller i Barcelona. På Camp Nou trenger du nemlig bare å vinne ballen, før du triller den fram til Leo Messi og de andre superstjernene i Barcelona.

- Jeg tror en overgang lar seg gjøre. Hvis Barca vil ha ham, så signerer han for dem, sa agent Walter Tamer.

Selv om Benitez ikke ønsker å selge Mascharano betyr ikke det at kassa er full på Anfield. I dag bekrefter manageren at overgangsbudsjettet for sommeren er skralt.

Ikke så rart, siden klubben sliter med dyp gjeld som skal refinansiereres innen seks uker.

- Vi visste at det kom til å bli vanskelig, det er en krise i hele verden. Vi har opplagt ikke så mye å bruke, men jeg tror vi har nok penger til å kjøpe én eller to av spillerne vi trenger. Jeg er fornøyd med den stallen jeg har, sier Benitez.

LAGKAMERATER: Lionel Messi (t.h) og Javier Mascherano kjenner hverandre godt fra det argentinske landslaget. Her fra OL-turneringen, som laget vant. Foto: AFP/LIU Jin
LAGKAMERATER: Lionel Messi (t.h) og Javier Mascherano kjenner hverandre godt fra det argentinske landslaget. Her fra OL-turneringen, som laget vant. Foto: AFP/LIU Jin Vis mer