SUVERENE: Barcelona har kanskje verdens mest imponerende spillerstall. Spania tok seg til finalen i VM i går med sju Barca-spillere fra start. I fjor vant de Champions League og serien, mens det i år bare ble seriemesterskap. Nå er de i økonomiske problemer. Foto: EPA
SUVERENE: Barcelona har kanskje verdens mest imponerende spillerstall. Spania tok seg til finalen i VM i går med sju Barca-spillere fra start. I fjor vant de Champions League og serien, mens det i år bare ble seriemesterskap. Nå er de i økonomiske problemer. Foto: EPAVis mer

Barcelona i store økonomiske problemer

Betalte ikke ut lønn sist måned og lever på kreditt. Men det er fortsatt 700 millioner å kjøpe spillere for.

||| (Dagbladet): I går ble det kjent at Barcelona tok opp et lån på 1,2 milliarder norske kroner for å betale ut lønn til spillerne. Nå fortsetter informasjonen å flyte ut om en klubb i økonomiske problemer.

- Bankene vet at vi har en plan som vil gi dem pengene tilbake. Klubben er ikke konkurs siden vi fortsatt genererer inntekter, sier klubbens nye president Sandro Rosell til BBC.

Barcelona har solgt to spillere denne sommeren for å frigjøre midler, samtidig har de gått til en rådyr anskaffelse av spissfenomenet David Villa. Prisen Barca måtte ut med ligger rundt 40 millioner euro - 320 millioner norske kroner.

Rosell beroliger likevel fansen og gir et innblikk i hva slags økonomiske muskler Barcelona fortsatt har på overgangsmarkedet.

- Det er i utgangspunktet 50 millioner euro mer å handle spillere for (etter kjøpet av Villa). Hvis man legger til det vi har fått inn på salg i sommer, blir det 89 millioner euro tilsammen, sier Rosell.

Det er over 700 millioner norske kroner.

Rosell skal møte Arsene Wenger i Sør-Afrika og diskutere Cesc Fabregas. Det er ingen tvil om at Barcelona ønsker Arsenal-spilleren, men prisen kan bli for høy for den gjeldstyngede klubben.

- Hvis Arsenal ikke er «crazy», kan vi se ham i Barcelona-drakt neste sesong. Men vi vil ikke betale 50-60 millioner euro som jeg har lest forskjellige steder.

Arsenal er i en helt annen situasjon enn Barcelona. Begge klubbene er kjent for ypperlig talentarbeid, men Arsenal har holdt igjen på overgangsmarkedet under Arsene Wenger og har en solid økonomi og et nytt stadion.