- Barcelona ikke på samme nivå som før

Liverpool går for seier på Nou Camp.

• Følg Champions League-dramatikken direkte fra kl. 20.45!

(Dagbladet.no): Champions League er Liverpools siste mulighet til å vinne noe denne sesongen. Men av alle lagene i åttendelsfinalen har Liverpool kanskje den tøffeste oppgaven foran seg - de må eliminere den regjerende mesteren, Barcelona.

Fjorårets mestere har imidlertid vist visse svakhetstegn denne sesongen, og i helga tapte de 1-2 i toppmøtet mot Valencia.

Liverpools spanske keeper José Reina mener katalanerne er vesentlig svakere nå enn i fjor.

- Det vil bli tøffe kamper, men for å være ærlig tror jeg ikke Barcelona er på samme nivå som forrige sesong. Jeg føler ikke vi har noe å være redd for, sier han til klubbens hjemmeside.

Bortemål viktigst

For de som legger vekt på statistikk, er det verdt å merke seg at Barcelona bare én gang har tapt for et engelsk lag på hjemmebane. Det skjedde til gjengjeld mot nettopp Liverpool i 1975/76-sesongen.

Reina ser ikke hvorfor Liverpool ikke skal gå på banen med ambisjonen om å gjenta bedriften.

FØLGES MED ARGUSØYNE: Hvert spark Craig Bellamy og John Arne Riise har på ballen vil bli fulgt ekstra nøye i kveld. Hvordan Liverpool-stjernene vil takle det voldsomme oppstyret rundt fyllebråket i Portugal er en av de store spenningsmomentene før storkampen mot Barcelona. Foto: AP
FØLGES MED ARGUSØYNE: Hvert spark Craig Bellamy og John Arne Riise har på ballen vil bli fulgt ekstra nøye i kveld. Hvordan Liverpool-stjernene vil takle det voldsomme oppstyret rundt fyllebråket i Portugal er en av de store spenningsmomentene før storkampen mot Barcelona. Foto: AP Vis mer

- Å score et bortemål eller to er det viktigste for oss, fordi Barcelona er kapable til å score mål uansett hvor de spiller. De er i stand til å score på Anfield, så vi kan ikke gå for et 0-0-resultat på Nou Camp, sier han.

Heller ikke Steven Gerrard ser noen grunn til å spille for uavgjort.

- En seier vil være herlig. Vi er ikke et lag som reiser ned for å sikre oss uavgjort. Men uavgjort er ikke dårlig for oss, og vil være et godt utgangspunkt foran returen, sier han.

Må bevise

Det knytter seg stor spenning til hvordan alt oppstyret rundt fyllebråket i Portugal vil påvirke Liverpool. Liverpool-manager Rafael Benitez håper nok spillerne vil bruke episoden som en ekstra motivasjon - for å peke nese til kritikerne som har tvilt på lagmoralen.

Hvert spark på ballen fra Craig Bellamy og John Arne Riise vil bli fulgt med argusøyne i kveld. De to har posert smilende sammen på bilder fra treningsfeltet i uka, i et forsøk på å framstå som verdens beste venner.

Det gjenstår å se om de smiler etter at flomlyset er skrudd av på Nou Camp i kveld.

- Barcelona ikke på samme nivå som før
<B>LEKEN:</B> Ronaldinho er som vanlig ikke preget av stundens alvor før kveldens åttendelsfinale mot Liverpool.
<B>GÅR FOR SEIER:</B> Liverpool har slått Barcelona på Nou Camp én gang tidligere, og Steven Gerrard tror det kan skje igjen denne gangen.
<B>IKKE REDD:</B> Liverpool-keeper José Reina tror ikke Barcelona er det samme laget som de vant Champions League-finalen mot Arsenal.