Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelona kan hente Robinho til jul

Og sportsdirektøren er sikker på Fabregas-retur.

MOT KLUBBSKIFTE? Barcelonas sportsdirektør Txiki Begiristain sier Barcelona er interessert i å hente Robinho fra Manchester City. Skadeplagede Robinho har ikke hatt noen stor sesong i lyseblått.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
MOT KLUBBSKIFTE? Barcelonas sportsdirektør Txiki Begiristain sier Barcelona er interessert i å hente Robinho fra Manchester City. Skadeplagede Robinho har ikke hatt noen stor sesong i lyseblått.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer

||| (Dagbladet.no): Barcelonas sportsdirektør Txiki Begiristain har begynt planleggingen av juleshoppingen allerede, og øverst på ønskelista står Manchester Citys brasilianske stjerneskudd Robinho.

I skyggen av Craig Bellamys storspill har en skadeplaget Robinho slitt med å få minutter under Mark Hughes denne sesongen, og Beguristain ser brassen som en ypperlig forsterkning.

- Han er en veldig interessant spiller, og han kan også spille Champions League for oss, sier sportsdirektøren, ifølge Guardian.

- Det finnes muligheter for å forsterke stallen. Vi vil være veldig på vakt dersom noe interessant dukker opp. I januar venter Afrika-mesterskapet (Barcelona mister både Seydou Keita og Yaya Touré, journ.anm), og vi er nødt til å se om noen av forsvarerne våre kan spille på midtbanen. Dersom det fungerer kan vi rette oppmerksomheten mot en angrepsspiller, sier Begiristain.

Barcelona har allerede en fryktinngytende angrepsrekke med Zlatan Ibrahimovic, Thierry Henry og Leo Messi i spissen, men det stopper ikke klubben fra å se seg om etter ytterligere slagkraftige våpen.

Sikker på Cesc-retur
Samtidig istemmer Txiki Begiristain sin midtbanejuvel Xavi, når han gjentar at Barcelona alltid vil ønske seg Arsenals Cesc Fabregas tilbake til klubben.

- Cesc er en spiller som passer Barca-profilen. Han er født og oppvokst med fotballen her, og en dag vil han ende opp på Camp Nou. Det er jeg sikker på, sier Begiristain.

HANDLEKRAFTIG: Sportsdirektør Txiki Begiristain (venstre) under presentasjonen av Barcelonas sommerstorkjøp Zlatan Ibrahimovic. Til høyre klubbpresident Juan Laporta.Foto: SCANPIX/AP/Manu Fernandez
HANDLEKRAFTIG: Sportsdirektør Txiki Begiristain (venstre) under presentasjonen av Barcelonas sommerstorkjøp Zlatan Ibrahimovic. Til høyre klubbpresident Juan Laporta.Foto: SCANPIX/AP/Manu Fernandez Vis mer

Assistkongen Xavi, som var nest sist på ballen ved nesten 30 Barca-scoringer forrige sesong, var nylig klokkeklar på at han ønsket landslagskollega Fabregas hjem til den katalanske storklubben.

- Jeg håper spesielt at Cesc kommer. Han er en fotballspiller med Barca-DNA, og han viser i Arsenal at han er på et helt annet nivå. Jeg ville elsket om vi kunne spille sammen i Barca. Han har karrieren foran seg, og jeg tror framtida hans ligger i Barcelona, sa Xavi.

Vil fullføre kontrakten
En Fabregas-retur kunne oppfylt en langvarig Barcelona-drøm om å kunne stille med Xavi, Iniesta og Fabregas på midten, men Arsenal-juvelen fastholder fortsatt at han ikke tenker på et klubbskifte.

- Jeg kan ikke engang snakke om Barcelona nå. Vi er midt i sesongen, jeg er under kontrakt med Arsenal og jeg må fullføre den for mitt nåværende lag, sier han.

- Alt dette har nettopp startet, og jeg tenker kun på hva som er best for Arsenal. Når tiden er inne kan vi snakke om framtiden, sier Fabregas, som ble overstrømmet av Barca-spørsmål da han møtte pressen i forbindelse med Spanias kvalikkamp i helga.

Sportsdirektør Txiki Begiristain forteller også at Barcelona forsøkte å hente Franck Ribery fra Bayern München i sommer, og at de fort kan prøve det igjen.

- Vi har et strålende forhold til Bayern, og fortalte dem at vi var interesserte i å hente Ribery. To ganger bød vi på ham, og to ganger ble vi fortalt at han ikke var til salgs. Det stemmer, for det sa de til Chelsea og Real Madrid også. Men hvis Bayern åpner for salg, vil vi vite det først. Så er prisen en annen historie, selvfølgelig, sier Begiristain.

EVIG INTERESSERT: Begiristain er sikker på at Arsenals Cesc Fabregas en dag returnerer til Nou Camp for å spille for hjemmelaget.Foto: SCANPIX/AP/Akira Suemori
EVIG INTERESSERT: Begiristain er sikker på at Arsenals Cesc Fabregas en dag returnerer til Nou Camp for å spille for hjemmelaget.Foto: SCANPIX/AP/Akira Suemori Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling