Soccer Football - Santander La Liga - FC Barcelona vs Eibar - Camp Nou, Barcelona, Spain - September 19, 2017   Barcelona players pose for a team group photo wearing shirts in reference to Ousmane Dembele before the match   REUTERS/Albert Gea
Soccer Football - Santander La Liga - FC Barcelona vs Eibar - Camp Nou, Barcelona, Spain - September 19, 2017 Barcelona players pose for a team group photo wearing shirts in reference to Ousmane Dembele before the match REUTERS/Albert GeaVis mer

Viste støtte til Ousmane Dembéle

Barcelona kastet seg på fotballtrenden som engasjerer og provoserer

Barcelonas nyinnkjøpte angriper Ousmane Dembéle er ute i noen måneder med skade. I går fikk han støtte av lagkameratene.

Barcelona - Eibar 6-1

(FourFourTwo): Barcelona fikk en nedslående nyhet for noen dager siden. Da ble det kjent at storkjøpet Ousmane Dembélé (20) er ute i tre til fire måneder etter at han pådro seg en hamstringskade i ligakampen mot Getafe i sin tredje kamp for klubben.

Angriperen ble hentet i sommer for rundt 105 millioner euro, som erstatter for Neymar som ble solgt for rekordsummen 222 millioner til franske PSG.

Skaden er en tung smell for unggutten, som må se lagkameratene fra sidelinja framover. Men han får trøste seg med stor støtte innad i laget.

I gårsdagens kamp mot Eibar møtte lagkameratene i Barca opp på Camp Nou like før kampstart med t-skjorter der det stod «Courage Osumane», for at spilleren skal holde motet oppe.

Det tok ikke lang tid før stuntet vekket kritikerne i sosiale medier. Flere spurte seg om noen hadde dødd. Andre mente det var en fin støtteerklæring til en ung spiller som har det tøft.

Dermed føyer katalanerne seg inn i rekken av liknende støtteerklæringer som har tatt fotballen med storm den siste tiden.

Trend

Forrige sesong stilte Manchester United-spillere opp på oppvarmingen med navnene «Ibrahimovic» og «Marcos Rojo» på ryggen før en ligakamp mot Burnley.

Duoen var på det tidspunktet ute med alvorlige kneskader.

Den tidligere City-stopperen Richard Dunne (37) var på ingen måter imponert over det United-spillerne gjorde.

- For meg er det pinlig. Jeg mener, hva er poenget med det der? spurte Richard Dunne på sendingen til BT Sport.

Hedret Neymar

Mange vil nok også huske hvordan brasilianske spillere viste fram en drakt med Neymar Jr., som gikk glipp av semifinalen i VM mot Tyskland i 2014 på grunn av brudd i en ryggvirvel.

«Vi skal vinne VM for Neymar», var meldingen fra brasilianerne før kampen, og det så nærmest ut som Barcelona-kjæledeggen hadde avgått med døden.

Hele opptrinnet ble ekstra spesielt siden laget ble nedsablet hele 7-1 i den aktuelle kampen.

- Helt latterlig

Allerede i januar 2011 var det mange som hevet øyenbrynene dagen etter at Luis Suarez ble funnet skyldig i rasisme mot Manchester Uniteds Patrice Evra.

En samlet spillergruppe stilte seg imidlertid bak sin juvel, og skrev at de overhodet ikke kjente igjen Luis Suarez i måten han ble fremstilt på i saken. Før kampen mot Wigan varmet spillerne derfor opp med Luis Suarez-skjorter, noe som skapte overskrifter og reaksjoner.

- Vi vil vise vår støtte til Luis Suarez. Alle i klubben er på hans side, og vi ville vise det i kveld, sa Kenny Dalglish til Sky Sports før kampen.

Manchester Uniteds Sir Alex Ferguson var blant dem som mente det var latterlig av Liverpool å hedre Suarez på den måten.

«Liverpool hadde på seg de t-skjortene og viste støtte til Suarez, noe jeg mener var helt latterlig av en så stor klubb som Liverpool», skrev han i selvbiografien ifølge Liverpool Echo.

I tillegg har spillere som Ilkay Gündogan, Ryan Mason og Holger Badstuber fått samme støtte.

Barcelona klarte seg forøvrig helt fint uten Dembéle i går. Lionel Messi scoret fire mål i storseieren, og katalanerne står med fem seire på fem ligakamper.