Barcelona kjørte over Nevilles Valencia: - På grensen til perfeksjon

27 strake kamper uten tap for stjernelaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Barcelona - Valencia 7-0 (3-0)

(Dagbladet): Gary Nevilles Valencia har ikke vunnet på elleve ligakamper. Men i Copa del Rey har det gått mye bedre for engelskmannens mannskap.

Helt til Valencia møtte Barcelona.

For Luis Suárez, Lionel Messi og de øvrige Barcelona-stjernene var i lekehumør i kveld. Den første halvtimen er noe av det mest spektakulære som har blitt gjort på en fotballbane.

Det spanske stjernegalleriet ga seg ikke før det sto 7-0 på måltavla, og har nå stø kurs mot avansement i cupen.

- Jeg skulle ønske neste kamp startet om ti minutter. Dette er en av de verste opplevelsene jeg ahr hatt i fotballen, sier Gary Neville ifølge spanske AS etter kampen

Pangåpning Allerede etter 12 minutter hadde Suarez plassert ballen to ganger forbi keeper Mathew Ryan. Og særlig den andre scoringen fikk ekspertene til å ta fram superlativene.

Busquets fant Vidal på løp på høyresiden. På første touch la sistnevnte ballen tilbake til Suarez, som bredsidet ballen høyt i siden.

«Barcelona-Valencia 2-0, Luis Suárez! Ufattelig bra angrepsfotball. Busquets, A.Vidal, Suárez. På grensen til perfeksjon. Ufattelig bra.», skriver ekspert Petter veland på Twitter.

Den andre scoringen var Barcas 100. mål i alle konkurranser denne sesongen.

En snau halvtime var spilt da Barcelonas giftige angrepstrio var på farten igjen. Neymar hælflikket ballen mot Suarez, som lot ballen trille videre til Messi. Argentineren var som vanlig iskald foran mål, og økte ledelsen.

Rødt kort Og det skulle gå fra veldig vondt til verre for Valencia på overtid i første omgang. Shkodran Mustafi felte Messi som var alene gjennom. Dermed ble det en tidlig dusj for Mustafi, og straffespark til Barcelona. Neymar følte seg nok litt for sikker fra krittmerket, for han ventet  noen sekunder før han skjøt ballen i stolpen.

Det manglet ikke på hælspark i kveldens oppgjør. Luis Suárez fant Messi med hælen etter en snau time, og sistnevnte tråklet seg forbi to oppassere før han sendte ballen i nettmaskene. Det var Messis 500. scoring.

Likevel jublet nok hjemmelagets tilhengere aller høyest da Valencia-spiller Denis Tsjerysjev kom innpå til sin debut. Han var mannen som gjorde at Real Madrid ble kastet ut av cupen denne sesongen, fordi han spilte en kamp som han egentlig skulle stått over. Det vet Barcelona-fansen selvfølgelig å sette pris på.

Tsjerysjev trodde også han hadde satt inn reduseringen i andre omgangen, men russeren ble korrekt avblåst for offside.

Hat trick I stedet scoret Lionel Messi hat trick etter rot i Valencia-forsvaret. Luis Suarez ville ikke være noe dårligere, og stanget inn sitt tredje for dagen sju minutter før slutt.

Men det stoppet ikke der. Fire minutter etterpå scoret Suarez sitt fjerde mål for dagen. Valencia-spillerne var nok lettet da dommeren tok fløyta til munnen og blåste av kampen. For de hvitkledde fikk en fotballeksjon av de sjeldne.

Gary Neville tåler nok heller ikke stort mer motgang dersom han skal få lede Valencia ut sesongen.

Barcelona har nå spilt 27 strake kamper uten tap.

Returoppgjøret går onsdag om ei uke. Det spørs om Valencia har så mye å hente der.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer