Barcelona klaget inn San Siro-gresset til Uefa

- Klart at forholdene hadde innvirkning, sier Guardiola.

Barcelona la torsdag inn klage til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for kvaliteten på San Siro-gresset etter kvartfinalekampen i Champions League dagen før.

Kampen mot Milan endte 0-0. De spanske stjernespillerne slet åpenbart med festet på banen. Blant andre Lionel Messi skled idet han skulle skyte et frispark mot mål tidlig i kampen.

Store flak med gress løsnet flere ganger fra underlaget.

- Barcelona har overlatt saken til Uefa-delegat Mikalai Varabjov, som har inkludert klagen i sin kamprapport. Uefa kommer til å kreve en forklaring av den italienske klubben, heter det i en uttalelse på Barcelonas hjemmeside.

Barcelona-trener Pep Guardiola ga klart uttrykk for at baneforholdene hemmet hans stjernegalleri.

KRITIKKVERDIG: Javier Mascherano og Barcelona var så lite fornøyde med gressmatta på San Siro at klubben har klaget til Uefa.Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / LLUIS GENE
KRITIKKVERDIG: Javier Mascherano og Barcelona var så lite fornøyde med gressmatta på San Siro at klubben har klaget til Uefa.Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer

- Når alt kommer til alt greier vi omsider å tilpasse oss alle forhold, men det er klart at forholdene hadde innvirkning, sa Guardiola.

Milan og Inter, storklubbene som deler på San Siro som hjemmebane, skal være i dialog angående bytte av gressmatte etter sesongslutt.

(NTB)