Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Primera Division

Barcelona-kunst i byderbyet mot Espanyol. Súarez, Iniesta og Messi viste verdensklasse

Vant 4-1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Barcelona-Espanyol 4-1 (1-0)

(Dagbladet): I 1995 åpnet Museu d'Art Contemporani de Barcelona, et museum som de 21 siste årene har tiltrukket seg kunstinteresserte mennesker fra hele verden. Etter kveldens lokaloppgjør mellom Barcelona og Espanyol i den katalanske hovedstaden kan museumsledelsen vurdere å gi plass til et nytt samtidsverk. For klokken 21.03 søndag kveld skapte spillerne Andrés Iniesta og Luis Suárez et mål som fortjener å bli sett om og om igjen.

UTSØKT: Suárez gjorde alt rett da han scoret 1-0-målet mot Espanyol. Foto: Scanpix
UTSØKT: Suárez gjorde alt rett da han scoret 1-0-målet mot Espanyol. Foto: Scanpix Vis mer

Idéen ble født da Suárez startet på et maksløp i bakrom som Iniesta trolig allerede hadde sett muligheten for. Den lille ballvirtuosen fra Albacete slo umiddelbart en perfekt, diagonal 70-meterspasning.

Suárez var hele tiden under hardt press, men med et retningsbestemt mottak med utsiden av venstrefoten kom den uruguayanske superspissen seg foran motstanderen. En vakker innsideberøring seinere var verket fullført til 1-0 for Barcelona og jubel blant de nesten 100 000 tilskuerne på Camp Nou-tribunene.

- Det var et intenst derby. Vi er glad for å avslutte året med en seier på hjemmebane, sier Iniesta, ifølge Barcelonas offisielle Twitter-konto.

Nye scoringer

Kvaliteten Iniesta og Suárez viste var av så høy klasse at den nesten var umulig å forsvare seg mot. I øvrige deler av kampen var Espanyol lenge dyktige til å nekte Barcelona-stjernene sjanser til å score på sisteskansen Diego Lopez, men midtveis ut i andre omgang smalt det ytterligere to ganger på Camp Nou.

HERJET: Messi sto for to målgivende pasninger og en scoring, mens Suárez hadde to mål og én assist. Foto: Scanpix
HERJET: Messi sto for to målgivende pasninger og en scoring, mens Suárez hadde to mål og én assist. Foto: Scanpix Vis mer

Lionel Messi var som vanlig mye involvert i det meste av de blå- og rødstripetes angrepsspill, men argentineren scoret ikke sitt 12. serimål før helt på tampen. I stedet var det Suárez som først gjorde det, og for noen minutter gikk forbi Messi på toppscorerlista i Primera Division.

Like etterpå hamret venstre back Jordi Alba inn Barcelonas tredje, igjen med Messi i assistrollen.

Avanserer

Lokaloppgjørets historikk tilsa at det kunne bli dramatisk, nervepirrende og mange kort. I stedet ble det et oppgjør hvor Barcelona kontrollerte fullstendig og sto for fire nydelige mål, med unntak av en Espanyol-redusering 11 minutter før full tid.

Før oppgjøret var over fikk også Messi sin mulighet til å være sist på en scoring, da 29-åringen avsluttet nok et klasseangrep til 4-1.

Barcelona-seieren gjør at Real Madrids ledelse krymper til tre poeng, i en serie hvor «Los Blancos» har én kamp mindre spilt enn Messi og hans lagkamerater.

Neste runde spilles på nyåret, fra 6. til 9. januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!