SKADET: Regjerende Champions League-mester Barcelona må klare seg uten stjernen Lionel Messi i de neste to månedene og håper å dra nytte av det. Foto: S.Lau
SKADET: Regjerende Champions League-mester Barcelona må klare seg uten stjernen Lionel Messi i de neste to månedene og håper å dra nytte av det. Foto: S.LauVis mer

Barcelona må klare seg uten Messi i to måneder: - Det er i slike øyeblikk at du må vise hvem du er

Champions League tirsdag.

Regjerende Champions League-mester Barcelona må klare seg uten stjernen Lionel Messi i de neste to månedene og håper å dra nytte av det.

Den første testen kommer i tirsdagens gruppespillkamp mot tyske Leverkusen på Nou Camp.

Det var på samme bane at Messi ble kneskadd i 2-1-oppgjøret over Las Palmas lørdag. Luis Suárez sørget for seieren med sine to scoringer.

Mer trengs fra både Suárez og spissmakker Neymar etter som Barcelona må klare seg uten den lille argentineren i inntil åtte kamper.

Best i verden - Han er den beste i verden, og logisk nok vil vi komme til å savne ham mye, sier midtbanemann Sergio Busquets.

Barcelona har også spillere som Claudio Bravo, Thomas Vermaelen og Rafinha ute med skader.

Trener Luis Enrique har bare 15 utespillere tilgjengelig.

- Vi har hatt mye uflaks med skadde spillere den siste tiden, og bedre blir det ikke av at vi ikke kan registrere noen nye, sier Enrique.

Klubben har fått nei til å melde inn den ene av sommerens to nysigneringer, Arda Turan og Aleix Vidal.

Motivasjon - Dette blir en ekstra test for oss og gir oss ekstra motivasjon. Det er i slike øyeblikk at du må vise hvem du er. Jeg er ikke i tvil om at vi kommer til å klare oss bra uansett, sier manageren.

Leverkusens sportsdirektør, Rudi Völler, skulle gjerne ha sett at Messi hadde spilt.

- Det er alltid en glede å se slike spillere på banen.

Barcelona spilte 1-1 mot Roma i den første kampen i gruppe E. Leverkusen slo BATE Borisov 4-1.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram