MUTT STEMNING: Barcelona ble ydmyket med 0-4 mot Athletic Bilbao i går. Med det resultatet står katalanerne med åtte baklengsmål på ei lita uke. Foto: REUTERS/Vincent West
MUTT STEMNING: Barcelona ble ydmyket med 0-4 mot Athletic Bilbao i går. Med det resultatet står katalanerne med åtte baklengsmål på ei lita uke. Foto: REUTERS/Vincent WestVis mer

Barcelona med åtte baklengs på to kamper: - Et problem som må tas på alvor

Men eksperten kaller det ikke krise.

(Dagbladet): Barcelona ble sendt hjem som slakt etter 0-4 mot Athletic Bilbao i den spanske supercupen i går. Utgangspunktet foran returoppgjøret på mandag kunne vært så mye bedre.

Tidligere denne uka tok de hjem sesongens femte trofe, men vant den europeiske supercupen på høydramatisk vis. Katalanerne hadde en tilsynelatende trygg 4-1-ledelse - før Sevilla hentet inn ledelsen og kampen gikk til ekstraomganger. Barcelona vant til slutt 5-4.

Forrige sesongs La Liga-mester har nå sluppet inn åtte baklengsmål på ei uke. Det er stygge sifre for storlaget. Og om ei uke er det seriestart i La Liga.

Problem som må tas på alvor Men ingen grunn til panikk, sier La Liga-ekspert Petter Veland.

- Det er de to første tellende kampene i sesongen, og det er lov å komme litt haltende ut fra start. Man sier gjerne at drømmemotstanderen i de tre første serierundene er Barcelona og Real Madrid, for de må finne matchrytmen. Det er naturlig at øvelse gjør mester, de lærer hverandre bedre å kjenne etterhvert. Hadde de to kampene kommet i en avgjørende fase, type mars eller april, hadde det vært hakket mer alarmerende, sier Veland.

Men han mener likevel at det er et problem Barcelona og trener Luis Enrique må ta på alvor.

- De har fått en liten tankevekker nå. Det er resultater som ikke holder. De må se hva som har gått galt, det nytter ikke å skylte på at enkelte ikke var med. Enkelte spillere har åpenbart ikke et godt nok nivå i disse kampene - de aller fleste av disse målene imot er enkle feil av enkeltpersoner, som feilklareringer, posisjonering, markering og unødvendige straffespark som lages, sier Veland.

Sektuppel Men Barcelona har fortsatt muligheten til å gjenta bedriften Barcelona klarte under Pep Guardiola i 2009: Ta sektuppelen. Dersom de skal klare det, må de komme med et utrolig comeback i returoppgjøret mot Athletic mandag.

Men er det noen som kan klare det, er det jo Barcelona.

- Hvis de greier det, er det tittelmessig perfekt. De har da vunnet alt de er med på, og kan ikke gjøre det bedre. Det er en prestasjon de lever på i lang tid, både via penger, pokaler og godord fra en hel fotballverden, sier Petter Veland.

Luis Enrique tror Barcelona kan slå tilbake. Det mener også Veland det er en viss sjanse for - men sier dog at alt taler for at Athletic skal klare å «ri av stormen». Det gjør det jo.