HVA SER DU HER: Messi gremmes etter å ha bommet mot Real Sociedad tidligere i høst. Fra nå av vil logoen til Intel være godt synlig på innsiden av Barcelonas drakter. Foto: REUTERS/Albert Gea
HVA SER DU HER: Messi gremmes etter å ha bommet mot Real Sociedad tidligere i høst. Fra nå av vil logoen til Intel være godt synlig på innsiden av Barcelonas drakter. Foto: REUTERS/Albert GeaVis mer

Barcelona med sponsor på innsiden av drakta. Prislapp: 150 millioner kroner

«Intel Inside»

(Dagbladet): Pengene blir en stadig mer dominerende del av den internasjonale klubbfotballen, og sponsoravtalene som knytter selskaper sammen med de store klubbene blir stadig større.

Likevel er Barcelonas siste sponsoravtale av det mer absurde slaget. De har nemlig fått 150 millioner kroner for en 4,5-årsavtale med Intel. For en logo på innsiden av drakta.

- Ikke noe press Det amerikanske selskapet, som lager data-prosessorer, har bladd opp den ikke ubetydelige summen for en reklame som bare vil være synlig dersom Lionel Messi og de andre drar av seg drakta med målfeiring. Noe som defineres som et regelbrudd på fotballbanen.

Deborah Conrad, en talsperson for Intel, sier de ikke har stilt noen betingelser for sponsoravtalen.

- Vi vil ikke på noen måte presse spillerne til å vise logoen så og så mange ganger, men vi vet at sånne målfeiringer er en stor del av fotballens kultur, sier hun ifølge Guardian.

Viktig samarbeid Barcelonas andre store sponsorer inkluderer blant annet Nike, Audi og Qatar Airways. Sistnevntes logo vil forbli på utsiden av lagets drakter.

Klubbpresident Sandro Rosell, sier at dette er en avtale Barcelona kommer til å nyte godt av på flere måter.

- Det er en stor glede å kunne annonsere dette samarbeidet med et verdensomspennende selskap som Intel. Vi er begge trendsettere innenfor våre områder, og jeg er overbevist om at samarbeidet vi starter i dag, kommer til å bli viktig. Det vil bety mye mer enn bare økonomisk støtte, sier han ifølge Daily Mail.

VISES FRAM: Carles Puyol og Gerard Pique viser frem den nye logoen til Intel. Foto: Intel
VISES FRAM: Carles Puyol og Gerard Pique viser frem den nye logoen til Intel. Foto: Intel Vis mer