SUPERGRUPPE: Lionel Messi, Antonio Cassano, Sergio Agüero og Mario Götze kan havne i samme Champions League-gruppe. Foto: Scanpix
SUPERGRUPPE: Lionel Messi, Antonio Cassano, Sergio Agüero og Mario Götze kan havne i samme Champions League-gruppe. Foto: ScanpixVis mer

Barcelona, Milan, City og Dortmund

Tidenes tøffeste CL-gruppe kan bli trukket i kveld.

(Dagbladet): I ettermiddag trekkes gruppene til høstens Champions League. I bollene ligger blant annet navnene på elleve tidligere vinnere av Champions League eller den tidligere serievinnercupen.

Det som på papiret ser ut som den ultimate gruppa som kan trekkes ut er nok denne:

Regjerende Champions League- og La Liga-mester Barcelona, Serie A-mester og tre ganger Champions League-vinner AC Milan, styrtrike Manchester City - som riktignok debuterer i gruppespillet i Champions League og den regjerende tyske ligamesteren Borussia Dortmund, som vant Champions League i 1996/97-sesongen.

Disse fire lagene er hentet fra hvert sitt seedingsnivå foran trekningen klokka 17.30 i ettermiddag. De åtte gruppene skal settes sammen av ett lag fra hvert seedingsnivå. I tillegg kan ikke to lag fra samme land trekkes i samme gruppe.

Det åpner likevel for at laget fra øverste nivå i vårt drømmegruppe-forslag kunne vært Real Madrid i stedet for Barcelona. Om vi skulle hatt med Manchester United, måtte et ikke-engelsk lag vært hentet ut fra nivå 3. Det kunne vært solide navn som tidligere CL-mester Ajax eller den franske seriemesteren Lille, men på papiret er det liten tvil om at City har det sterkeste mannskapet blant lagene på dette seedingsnivået.

- Vil ha storkampene spredt Sportssjef Stian Kleppo i Viasat, som har Champions League-rettighetene i Norge, er ikke spesielt lysten på å samle alle de mest attraktive lagene i samme grupper.

- Jeg må nok svare litt kjedelig der. Jeg ønsker på en måte å få noen store oppgjør, men jeg vil også ha dem spredd på tirsdager og onsdager, sier Kleppo til Dagbladet.

Viasat vil i år som i fjor sende hovedkampen på tirsdager på betalkanalen Viasat Fotball, mens onsdagens hovedkamp går på den åpne kanalen Viasat 4.

Kleppo sier de har merket en endring i hvordan seerne følger Champions League de siste årene.

- Vi merker at interessen har økt veldig om Champions League som turnering mer enn før. Tidligere har det vært Rosenborg og noen kule kamper, og mest interesse når kvartfinalene starter. Nå har folk åpnet skylappene litt for øyriket (England - journ. anm.) og Trondheim. Vi ser på seertallene at det er mer interesse rundt store oppgjør, mer enn kanskje bare United, Arsenal og Chelsea som tidligere, sier han.

Scenario: Fire tidligere vinnere I tillegg til den tenkte supergruppa, kan vi også få en gruppe bestående av fire tidligere Champions League-mestere. Det kan for eksempel være Barcelona (vant finalen i 2006, 2009 og 2011), Milan (1994, 2003 og 2007), Ajax (1995) og Dortmund (1997).

Fra øverste nivå kunne også Real Madrid, Manchester United, Porto eller Inter vært med som tidligere vinnere av Champions League.

Om Inter skulle vært trukket ut fra dette nivået, måtte byrivalen AC Milan vært erstattet av Marseille, som vant Champions League i turneringens første sesong 1992/93, eller Benfica som vant den tidligere serievinnercupen to ganger på starten av 1960-tallet.

Bayern München er også en tidligere vinner på nivå 1, men kunne ikke kommet med i en gruppe med fire tidligere mestere siden Dortmund er den eneste kandidaten på nivå 4.

Scenario: Fire nasjonale mestere Som nevnt kan det også bli trukket en gruppe bestående av fire regjerende mestre fra de aller største ligaene i Europa.

Bundesligamester Borussia Dortmund,  den franske seriemesteren Lille og Serie A-vinner Milan ville da kunne møtt enten Barcelona eller Manchester United.

Også Porto er regjerende seriemester plassert på øverste nivå, men den portugisiske serien holder ikke samme nivå som Premier League eller La Liga.

Fem debutanter Fem av de 32 lagene i dagens trekning er for første gang med i Champions League-gruppespillet.

Manchester City er igjen laget som peker seg ut på papiret, og er også seedet på nivå 3, mens de fire andre debutantene ligger i den fjerde potten:

Serie A-treer Napoli, den tsjekkiske serievinneren Viktoria Plzen som har slått ut Rosenborg og FCK i kvaliken, Trabzonspor som har fått plassen til Fenerbahce som er nektet deltakelse på grunn av mistanke om kampfiksing.

Og sist - og også minst: Den rumenske klubben Otelul Galati, som vant sitt første hjemlige seriemesterskap i vår. Klubben kommer fra byen Galati, som med 290 000 innbyggere i 2009 var den sjuende største byen i Romania ifølge Wikipedia.

MESTERGRUPPE: Lille vant Ligue 1 i Frankrike i mai. De er seedet på nivå 3 foran dagens trekning. Foto: Philippe Huguen, AFP/Scanpix
MESTERGRUPPE: Lille vant Ligue 1 i Frankrike i mai. De er seedet på nivå 3 foran dagens trekning. Foto: Philippe Huguen, AFP/Scanpix Vis mer