Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelona og Real med fem strake seirer

Rotteracet fortsetter i La Liga.

SMÅSKADD STORSCORER: Zlatan Ibrahimovic startet på benken, men måtte i aksjon da Thierry Henry måtte gi seg med skade. Svensken trengte ikke mange minuttene på å markere seg mot Malaga i form av scoring.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sergio Torres
SMÅSKADD STORSCORER: Zlatan Ibrahimovic startet på benken, men måtte i aksjon da Thierry Henry måtte gi seg med skade. Svensken trengte ikke mange minuttene på å markere seg mot Malaga i form av scoring.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sergio Torres Vis mer

||| (Dagbladet.no): Etter en ellevill overgangssommer på den iberiske halvøya, så La Liga på forhånd ut til å bli en stjerneorgie uten sidestykke i fotballhistorien.

Allerede etter fem serierunder ser de skyhøye forhåndsforventningene ut til å bli innfridd. Den bebudede supertungvektsduellen mellom Barcelona og Real Madrid er i ferd med å bygge seg opp til et sesonglangt klimaks.

Reals ekstravagante pengebruk ser ut til å ha utjevnet klasseforskjellen som rådet mellom erkerivalene i fjor. Da gjorde Barcelona reint bord både hjemme og ute på kontinentet.

Real Madrid gikk inn i helgens serierunde med fire strake og overbevisende seirer. Det samme gjorde Barcelona. Innen kvelden var omme hadde begge forlenget sine respektive seiersrekker til fem hver seg.

Real Madrid topper tabellen med ett plussmål mer enn erkerivalen etter 3-0 hjemme mot Tenerife, mens Barcelona halte i land en solid 2-0 triumf på bortebane i Malaga to timer seinere.

Benzema-show
Karim Benzema ble hentet inn for astronomiske 35 millioner euro fra Lyon i sommer, men overgangen druknet nesten sammenlignet med Kaká og Cristiano Ronaldos inntog i den spanske hovedstaden. De to sistnevnte har funnet seg til rette umiddelbart, mens 21 år gamle Benzema har brukt litt lenger tid på å finne seg til rette etter en løfterik sesongoppkjøring.

Mot Tenerife stjal han imidlertid overskriftene med to iskalde scoringer. Real brukte litt tid på å komme i gang, men da Kaká kom inn som innbytter ble det mer fasong på «Los Galacticos».

Tenerife kom med stor selvtillit til Madrid, men ble sakte, men sikkert spilt av banen. Benzema headet inn 1-0 like etter hvilen på innlegg fra Xabi Alonso, som forøvrig kjempet en tøff midtbanekamp mot sin storebror Mikel.

Etter en times spill avgjorde Benzema kampen da han skrudde et skudd i hjørnet og la på til 2-0, mens Kaká fikk avslutte da han satte inn 3-0 med en flott avslutning kvarteret før full tid.

- Å få Kaká inn i laget i pausen skapte mye mer rom for oss i annen omgang. Da ble det mye lettere, sa Benzema.

STÅR TIL FORVENTNINGENE: Real Madrids rådyre mannskap har ennå til gode å trå feil i den hjemlige serien. Karim Benzema (midten) fikk fart på Real-karrieren med to scoringer mot Tenerife.Foto: SCANPIX/REUTERS/Juan Medina
STÅR TIL FORVENTNINGENE: Real Madrids rådyre mannskap har ennå til gode å trå feil i den hjemlige serien. Karim Benzema (midten) fikk fart på Real-karrieren med to scoringer mot Tenerife.Foto: SCANPIX/REUTERS/Juan Medina Vis mer

For spisslegenden Raul ble det en spesiell kamp. Han spilte sin 505. seriekamp for klubben og passerte dermed Manolo Sanchis som den med flest La Liga-kamper i den hvite trøyen.

Fem strake for historisk Zlatan
I Malaga var Barcelona-trener Pep Guardiola nødt til å gjøre endringer offensivt. Zlatan Ibrahimovic har slitt med småskader i innledingen av karrieren i rødt og blått, og svensken ble spart fra start.

Dermed inntok Thierry Henry rollen som midtspiss, Lionel Messi byttet side fra høyre til venstre og unggutten Pedro bekledde høyresida i angrepet.

Henry måtte imidlertid gi seg med en skade allerede før halvtimen var spilt. Dermed måtte Zlatan i aksjon på tross av at han ikke var 100 prosent.

Han var uansett pigg nok til å sette farge på oppgjøret umiddelbart etter innhoppet.

10 minutter etter at han kom på banen, fikk Zlatan nettkjenning for femte kamp på rad.

STERK BORTESEIER: Jesus Navas og Sevilla imponerte mot Tromsø overmenn i Europa League, Athletic Bilbao, da de vant 4-0 på bortebane.Foto: SCANPIX/AP Photo/Juan Manuel Serrano
STERK BORTESEIER: Jesus Navas og Sevilla imponerte mot Tromsø overmenn i Europa League, Athletic Bilbao, da de vant 4-0 på bortebane.Foto: SCANPIX/AP Photo/Juan Manuel Serrano Vis mer

Lionel Messi løftet følsomt ballen over forsvarsrekka, Ibrahimovic fikk fram foten og ordnet nok et mål i Barcelona-drakten.

Da Zlatan scoret mot Racing i midtuken ble han den første nykommer i et spansk ligalag til å gjøre mål i sine fire første kamper.

Nå har han scoret i sine fem første.

- Zlatan er en nøkkelspiller i vårt lag, og vi kan spille litt mer direkte med ham på laget dersom vi trenger det. Han kan hjelpe oss betydelig med sine mål og kvaliteter, skryter lagkamerat Dani Alves.

Etter at Gerard Pique pirket inn 2-0-målet etter et frispark fra Xavi var det god natt Malaga.

Hjemmelaget spilte til tider stygt, og spesielt Messi ble utsatt for tøffe taklinger.  Fire minutter før slutt fikk vertenes Albert Luque et strengt rødt kort for en sein takling på Dani Alves.

BERGET POENG: Atletico Madrid har kommet skjevt i gang denne sesongen. Mot Valencia hadde det endt med sesongens tredje tap, hadde det ikke vært for en våken Maxi Rodriguez.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heino Kalis
BERGET POENG: Atletico Madrid har kommet skjevt i gang denne sesongen. Mot Valencia hadde det endt med sesongens tredje tap, hadde det ikke vært for en våken Maxi Rodriguez.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heino Kalis Vis mer

Sevilla imponerte i Baskerland
Sevilla er et tredje lag som har imponert i sesonginnledningen, og er det mannskapet som holder best følge med gigantene fra Barcelona og Madrid.

Mot Tromsøs overmenn fra Europa League, Athletic Bilbao, endte det med en kruttsterk borteseier. Gjestene ga seg ikke før det sto 0-4 på måltavla på San Mamés.

Dirnei Renato, Alvaro Negredo og Frederic Kanoute sørget for tremålsledelse til pause, mens Jesus Navas pyntet ytterligere på resultatet etter hvilen.

Uavgjort i Valencia
Atletico Madrid har fått en skjev start på den nye sesongen, og sto med fattige to poeng på de fire første kampene. Det er tall som ikke er en Champions League-deltager fra Spania verdig.

Mot Valencia holdt det på å gå galt igjen, hadde det ikke vært for Maxi Rodriguez. Helt på tampen var argentineren våkent frampå på bakre stolpe da en Valencia-forsvarer forlenget et innlegg.

I en åpen og morsom forestilling på Mestalla tok gjestene fra hovedstaden en tidlig ledelse. Sergio «Kun» Agüero fikk æren av å avslutte et strålende kontringsangrep der bortelaget kom stormende med mange mann i angrep.

En glimrende soloprestasjon fra Pablo Hernandez og en klinisk avslutning fra David Villa, sørget imidlertid for hjemmeledelse til pause - en ledelse som sto seg helt til Maxi Rodriguez utlignet i sluttminuttene.
 
(Dagbladet.no/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media