Barcelona omtaler Messi-skaden som «blåmerke»

Kneet blir undersøkt nærmere i dag.


(Dagbladet): Lionel Messis kne blir undersøkt nærmere i dag etter at den lille argentineren ble båret av banen under kampen mot Benfica i går kveld.

Messi kom inn som innbytter for Barcelona, og i kampens 84. minutt kolliderte han med Benfica-keeper Artur. Messi, som sjelden er ute av spill på grunn av skader, ble liggende i gresset med tilsynelatende store smerter.

nettsiden sin beskriver Barcelona skaden med det engelske ordet «contusion», som på norsk kan oversettes med indre blødning eller rett og slett et blåmerke.

Dette er imidlertid en tidlig prognose, og Barcelona skriver at Messi vil undergå videre undersøkelser i dag for å bestemme omfanget av skaden. Er det kun en støtskade, vil han kunne være raskt tilbake i spill.

Ut fra TV-bildene kunne det se ut som Messi fikk belastning på kneet som førte til at det fikk en overstrekk - altså at det ble bøyd «feil» vei. Og et blåmerke forhindrer selvsagt ikke at det også kan være en mer alvorlig skade på kneet i tillegg.

Dersom det er en strekkskade i kneet, kan han være ute av spill til over nyttår. I så fall glipper sjansen til å slå den 40 år gamle rekorden det har vært tatt for gitt at han skulle ta.

Kampen i går hadde ingen stor betydning for Barcelona, som hadde vunnet gruppa allerede før kampen. Derfor ble trener Tito Vilanova i etterkant spurt om beslutningen om å bruke Messi i det hele tatt.

- Vi hadde snakket om muligheten for at han skulle spille 30 minutter. Han er en spillertype som liker å spille. Han er ikke opptatt av å slå rekorden som alle snakker om. Dersom det vr tilfelle, ville han spilt mot Alavés og hele kampen i kveld. Å spille kamper er en del av den fysiske treningen hans, sier Vilanova ifølge Barcelonas nettside.

Og dersom noen ikke har fått med seg hvilken rekord «alle» snakker om: Siden 1972 har tyske Gerd Müller hatt rekorden for flest mål i løpet av et kalenderår. Müller satte inn 85 scoringer for Bayern München og Vest-Tyskland i løpet av året. Messi har foreløpig scoret 84 for Barcelona og Argentina.