Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Barcelona, Real Madrid og United ville fått straffe

John Terry sier det er «Chelsea mot alle».

KRASS: Chelsea-kaptein John Terry mener dommere gjør forskjell på Chelsea og andre storklubber i Europa. Her involverer han seg i en krangel etter at Fernando Torres fikk gult kort for filming på overtid. Foto:    EPA/GERRY PENNY
KRASS: Chelsea-kaptein John Terry mener dommere gjør forskjell på Chelsea og andre storklubber i Europa. Her involverer han seg i en krangel etter at Fernando Torres fikk gult kort for filming på overtid. Foto: EPA/GERRY PENNY Vis mer

(Dagbladet): John Terry forsøkte å bite seg i tunga etter at Chelsea ble snytt for straffe i siste ordinære spilleminutt mot Manchester United onsdag.

- Vi kan ikke snakke rett fra levra, og det er litt frustrerende. Alle må trå varsomt fordi vi frykter å bli utestengt i neste kamp, sa han.

Men Chelsea-kapteinen greide ikke helt å holde seg i skinnet. Kanskje er det Tom Henning Øvrebøs innsats på Stamford Bridge for to år siden som sitter friskt i minnet når Terry lanserer følgende påstand om situasjonen der Ramires ble felt av Patrice Evra:

- Det er ikke første gang det har skjedd. Men andre steder i verden - på Old Trafford, på Camp Nou, på Bernabeu - der ville det blitt dømt straffe. Jeg sa det til guttene etterpå, «det er oss mot alle». Jeg tror det er ganske åpenbart med tanke på hva som har skjedd de siste årene, sier han ifølge Daily Telegraph.

Terry var ikke alene om å kritisere den dommer Alberto Undiano Mallenco etter 0-1-tapet i Champions League-kvartfinalen. Også vanligvis så diplomatiske Carlo Ancelotti serverte tabloidavisene en smashball i sin omtale av den spanske kamplederen.

HÅNET TERRY: United-fansen har ikke glemt Terrys straffemiss i Moskva i 2008, og omskrev sin egen "Viva Ronaldo"-sang til "Viva John Terry" for å sverte Chelsea-kapteinen.  Foto:  (AP Photo/Tom Hevezi)
HÅNET TERRY: United-fansen har ikke glemt Terrys straffemiss i Moskva i 2008, og omskrev sin egen "Viva Ronaldo"-sang til "Viva John Terry" for å sverte Chelsea-kapteinen. Foto: (AP Photo/Tom Hevezi) Vis mer

- Problemet er at det er vanskelig å gi straffe i siste minutt, for å gjøre det må du ha personlighet, mot og karakter. Ikke alle dommere har de egenskapene, sa Chelsea-manageren.

I en Premier League-setting er det langt fra utenkelig at FA ville reagert med å gi italieneren en utestengelse. I UEFA er takhøyden tilsynelatende større.

- Det har ikke vært noen klager når det gjelder kommentarene fra Mr. Ancelotti, og vi kommer ikke til å reagere, sier en talsmann.

Sir Alex Ferguson hadde ikke uventet et litt annet syn på straffesituasjone i går - han mener United hadde en til gode på Stamford Bridge.

- Noen sa at det kunne vært dømt straffe. Men det er den første straffeavgjørelsen på sju år som har gått i vårt favør på denne banen, så vi hadde gjort oss fortjent til det. Jeg har ikke dårlig samvittighet for det i det hele tatt. Fra der jeg satt så det ut som en 50-50-avgjørelse

SITUASJONEN CHELSEA RASTE MOT: Patrice Evra sakset ned Ramires uten at dommeren dømte straffe. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
SITUASJONEN CHELSEA RASTE MOT: Patrice Evra sakset ned Ramires uten at dommeren dømte straffe. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media