Barcelona reiste seg etter Champions League-skuffelsen

Utsatte Reals gullfeiring med sesongens største borteseier.

(Dagbladet): Rayo Vallecano - Barcelona 0-7.

STEINANSIKT: Fredag kunngjorde Pep Guardiola (t.h.) at han gir seg som Barcelona-trener. Spillerne vartet opp med å gi den avtroppende treneren en festforestilling, men 41-åringen fortrakk ikke en mine ved noen av de sju scoringene. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB scanpix
STEINANSIKT: Fredag kunngjorde Pep Guardiola (t.h.) at han gir seg som Barcelona-trener. Spillerne vartet opp med å gi den avtroppende treneren en festforestilling, men 41-åringen fortrakk ikke en mine ved noen av de sju scoringene. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB scanpix Vis mer

Selv om Barcelonas La Liga-sesong nå er redusert til å utsette Real Madrids uunngåelige gullfeiring lengst mulig, var det et mannskap fast bestemte på å reise kjerringa etter to forsmedelige tap i løpet av få dager som gjestet Rayo Vallecano søndag kveld.

Nederlaget i «El Clasico» forrige helg og den forsmedelige Champions League-exiten mot Chelsea i midtuka, gjør at cupfinalen mot Athletic Bilbao 25. mai er det eneste Pep Guardiolas menn har igjen å spille for.

Selv om den avtroppende Barca-sjefen var alt annet enn entusiastisk ved siden av arvtakeren Tito Vilanova på benken, sprudlet elevene hans ute på gresset da de tok sesongens største borteseier.

To scoringer signert Lionel Messi, som i likhet med Cristiano Ronaldo nå er oppe i 43 seriemål, to fulltreffere fra Pedro, ett mål av Keita, ett mål av Thiago og ett selvmål fra vertenes Rober sørget for at det endte 0-7 på Campo de fútbol de Vallecas i Madrid.

Med tre kamper igjen å spille, er avstanden opp til erkerivalen i hvitt fortsatt sju poeng. Hovedstadslaget skal ut i en vanskelig bortekamp mot Athletic Bilbao i serierunden som spilles på onsdag, mens katalanerne møter Málaga på hjemmebane. Dermed kan Real måtte komme til å vente helt fram til neste helg før det blir gulljubel i Madrid.