Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelona rett i krisemøte etter sjokktapet

Robbet av Rubin.

SJOKKSEIER: Rubin Kazan sto for en formidabel bragd da de slo Barcelona 2-1 på Camp Nou. Foto: AFP
SJOKKSEIER: Rubin Kazan sto for en formidabel bragd da de slo Barcelona 2-1 på Camp Nou. Foto: AFP Vis mer

||| (Dagbladet.no) Barcelona - Rubin Kazan 1-2.

De regjerende Champions League-mesterne bombarderte Rubin Kazan i 90 minutter, men stilkarakterer og målsjanser er lite verdt i fotball.

Med to mål på tre avslutninger leverte russerne en av de største overraskelsene i turneringen på lang tid.

De spanske stjernene gikk måpende av banen, etter å ha fått juling mot alle odds.

- Vi hadde bare uflaks, sier Zlatan Ibrahimovic ifølge Expressen.

Minutter etter kampslutt deltok klubbpresident Joan Laporta på et langt krisemøte i Barcelona-garderoben.

- Vi hadde et langt møte. Vi er kjempeskuffet, men vi kommer tilbake, sier Victor Valdes til Viasat.

Pangåpning
Sjokkåpning er et litt misbrukt ord om kjappe scoringer, men sjelden har det passet bedre.

Det var nemlig bare spilt 75 sekunder da katalanerne satt lettere sjokkert på tribunen. Aleksander Rjazantsev klinket til fra nesten 30 meter, og ballen suste inn bak Victor Valdes, via stanga.

FOR EN NEDTUR: Zlatan Ibrahimovic scoret riktignok, men kvelden ente i en stor fiasko for Barcelona. Foto: AP
FOR EN NEDTUR: Zlatan Ibrahimovic scoret riktignok, men kvelden ente i en stor fiasko for Barcelona. Foto: AP Vis mer

Og like overraskende som dette, var det at russerne klarte å holde på ledelsen hele førsteomgangen.

Barcelona hadde ballen 70 prosent av tida og kom seg til 11 avslutninger i løpet av de første 45 minuttene. Rubin Kazan hadde bare ett skudd i tillegg til scoringen.

Det ble derimot trangt for spanjolene, for gjestene pakket seg sammen rundt 16-meteren. Og de gangen de kom seg gjennom manglet Zlatan & co. de siste marginene.

Tre minutter etter hvilen traff derimot svensken.

Zlatan-fulltreffer
Han ble spilt gjennom og maktet å holde forsvarsspilleren unna, samtidig som han klarte å klemme ballen inn i lengste hjørne. En sterk prestasjon av Zlatan.

Dermed forbedret han også den relativt svake Europa-statistikken sin.

I seriespill har han nemlig scoret 0,51 mål per kamp - mens han internasjonalt hadde 0,31 mål per kamp, før kveldens oppgjør.

I seriesammenheng har svensken scoret 120 ganger på totalt 234 kamper for Ajax, Juventus, Inter og Barcelona. Til sammenlikning hadde han før Rubin-kampen representert de samme lagene ved 71 anledninger i europacup - og bare puttet 20 mål. For Sverige har han også slitt med å være like notorisk som i sin daglige klubbfotball: 22 ganger har han gjort mål på sine 60 landskamper.

SCORET ETTER 75 SEKUNDER: Aleksander Rjazantsev gratuleres av lagkameratene. Han puttet etter bare drøye minuttet på Camp Nou. Foto: AP
SCORET ETTER 75 SEKUNDER: Aleksander Rjazantsev gratuleres av lagkameratene. Han puttet etter bare drøye minuttet på Camp Nou. Foto: AP Vis mer

Etter denne scoringen kunne det fort blitt målrikt og en stor Barcelona-seier - men det kom aldri noen ketsjupeffekt.

«Satan Zlatan!!»
I stedet tok Rubin igjen ledelsen, etter 73 minutter. Barca hadde et sjeldent balltap midt på banen, Gökendiz Karadeniz ble spilt gjennom og han scoret i lengste hjørne fra skrått hold.

Og dette var så definitivt ikke vertskapets kveld. 12 minutter før slutt var tverrliggeren i veien for Zlatan, noe som fikk Aftonbladet til å utbryte:

«Zlatan skjuter i ribban!! Satan Zlatan!!»

- Vi hadde noen fine sjanser og traff stengene. Hvis vi vil videre må vi vinne bortekampen mot dem, sier Ibrahimovic.

Barcelona har nå én seier, én uavgjort og ett tap etter de tre første skjemaet. Det er bak skjema. De topper likevel fortsatt, med bedre målforskjell enn Dinamo Kiev og Rubin Kazan. Inter ligger sist med tre poeng, etter at de spilte uavgjort 2-2 mot Dinamo på hjemmebane.

- Alle kan slå alle i fotball. Vi er i en sterk gruppe og må kjempe til siste slutt for å avansere, sier Barca-trener Pep Guardiola.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling