KASTES UT?: Dersom Catalonia løsriver seg fra Spania, kan Barcelona risikere å bli kastet ut av La Liga. Men La Liga-ekspert Petter Veland tviler på at det vil skje. Så viktig er Barcelona og stjerner som Lionel Messi og Neymar (bildet) for den spanske fotballen. Foto: S.Lau
KASTES UT?: Dersom Catalonia løsriver seg fra Spania, kan Barcelona risikere å bli kastet ut av La Liga. Men La Liga-ekspert Petter Veland tviler på at det vil skje. Så viktig er Barcelona og stjerner som Lionel Messi og Neymar (bildet) for den spanske fotballen. Foto: S.LauVis mer

Barcelona risikerer å bli kastet ut fra La Liga: - Ville vært ekstremt dramatisk

Men La Liga-ekspert tviler på at det skjer.

(Dagbladet): Søndag åpnet valglokalene i Catalonia. På kvelden var det klart: Separatistene fikk et flertall.

Det vil si at det ikke trenger å gå veldig lang tid før Catalonia kan være løsrevet fra Spania. Ifølge NTB har regionpresident og uavhengighetsforkjemper Artur Mas lovet å erklære uavhengighet fra Spania i løpet av ett og et halvt til to år hvis de vant valget.

Hvis så blir tilfelle, risikerer Barcelona å bli utestengt fra La Liga.

Den spanske La Liga-presidenten, Javier Tebas, var tidligere denne måneden klar på at Barcelona vil være uønsket i ligasystemet om den katalanske befolkningen stemmer for å bryte med Spania.

- Sportsloven er klar: De eneste ikke-spanske klubbene som kan delta er klubber fra Andorra. La Liga vil være en liga uten katalanske klubber, sier Tebas.

- Ekstremt Det vil uten tvil være dramatisk for et Barcelona som har dominert internasjonal fotball de siste årene. Etter at fjorårssesongen var over, satt de igjen med intet mindre enn fire trofeer.

- Det ville vært ekstremt for både Barcelona og serien totalt sett. Det er en situasjon der begge parter har enormt å tape. Dersom Barcelona ikke spiller i La Liga, taper ligaen enormt med penger. I tillegg vil det bli mindre attraktivt å spille for Barcelona, og det blir vanskelig å opprettholde det europeiske hegemoniet de har opprettet seg, sier La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Såpass ekstrem vil situasjonen være at Petter Veland tror det ikke kommer til å skje.

Tror ikke det vil skje - Som du påpeker, så er det et eventuelt her. Det anser jeg som såpass stort at jeg ser på uttalelsene mellom La Liga-presidenten og separatistene som en ordkrig der det er viktig å markere revir. Begge parter vet at det ikke kommer til å skje. Jeg kan ikke se det for meg.

Han tror at de vil være villige til å gjøre et unntak for fotballstormakten Barcelona.

- Det La Liga-presidenten sier nå, er at det eneste landet som per nå kan få dispensasjon er Andorra. Catalonia står ikke der, fordi de aldri har vært i en slik situasjon. Når den tida eventuelt kommer, da må de ta stilling til det. Det ligger såpass mye tapte inntekter og prestisje her at jeg tror de kommer til å gjøre et unntak, sier Veland.