USTOPPELIG: Bittelille Lionel Messi ble et nummer for stor for Bayer Leverkusen. En assist og en scoring for argentineren - og to mål fra Alexis Sanchez gir Barcelona en mulighet de ikke skal kunne sløse bort i returoppgjøret om tre uker. Foto: Patrik Stollarz, AFP/Scanpix
USTOPPELIG: Bittelille Lionel Messi ble et nummer for stor for Bayer Leverkusen. En assist og en scoring for argentineren - og to mål fra Alexis Sanchez gir Barcelona en mulighet de ikke skal kunne sløse bort i returoppgjøret om tre uker. Foto: Patrik Stollarz, AFP/ScanpixVis mer

Barcelona så godt som klare for kvartfinalen

Leverkusen kunne ikke stoppe Messi.


(Dagbladet): Leverkusen - Barcelona 1-3

Barcelona er mer eller mindre klare for kvartfinalen i Champions League. Med to måls ledelse og tre bortemål i kofferten hjem fra Tyskland, skal det ikke være mulig for Leverkusen å snu det på Camp Nou om tre uker.

Nok en gang var magien til Lionel Messi sentral. Han sto for et kunststykke av en målgivende pasning i første omgang, og satte selv inn 3-1-målet rett før slutt - etter selv å ha spilt fram Dani Alves som la innlegget.

Barcelona hadde ballen i 72 prosent av kampen - på bortebane. Hjemmelaget kom seg riktignok etter pause, men kunne til slutt ikke stå imot de ekstreme ferdighetene i Barcelona.

- Det vanskeligste med å spille mot Barcelona er at når de mister ballen er de så raske med å sette presset at du ikke har andre alternativer enn å spille langt. Og da vinner de ballen tilbake, sier Leverkusens kroat Vedran Corluka til TV3.

- Det var veldig vanskelig for oss. Vi spilte mot verdens beste lag, og de viste det i dag også. Vi var bedre i andre omgang enn i første, men de fortjente å vinne, sier Corluka.

Fokus på ligaen Barcelonas sentrale midtbanemann Sergio Busquets sier til samme kanal at det var utrolig viktig for dem å vinne etter tapet mot Osasuna på lørdag og alt snakket i ettertid.

- Nå fikk vi tilbake troen på oss selv, og kan konsentrere oss om kampene i serien igjen, sier han.

Også Cesc Fabregas sier at de nå kan rette fullt fokus på serien - for Barcelona har ikke gitt helt opp til tross for at Real Madrid nå er ti poeng foran.

- Alt vi vil nå, er å tenke på ligaen. Vi vil gjøre vårt beste for å holde det gående til siste slutt, sier Fabregas.

Tam førsteomgang Leverkusen la seg dypt og ventet på Barcelona. Det er de ikke de første til å prøve på, og de er heller ikke de første som opplever at det nytter lite. Det eneste de oppnådde var at første omgang ble lite underholdende.

For når Barcelona får ha ballen i 78 prosent av tida, slik de fikk i første omgang, kommer den store sjansen før eller siden. Selv på en dag som i dag, hvor Barcelona virker halvinspirerte.

SCORET TO: Alexis Sanchez setter inn sitt andre mål bak Bernd Leno. Foto: Martin Meissner, AP/Scanpix
SCORET TO: Alexis Sanchez setter inn sitt andre mål bak Bernd Leno. Foto: Martin Meissner, AP/Scanpix Vis mer

Dermed tok det over 40 minutter før sjansen kom. Den ble skapt av en Messi-genial utsidepasning over hodene på det tyske forsvaret og inn i løpebanen til Cesc Fabregas og Alexis Sanchez. Sistnevnte fikk ta ballen og plasserte den mellom beina på keeper Bernd Leno og i mål.

Tidlig utlikning Leverkusen gikk langt mer aggressivt ut etter pause, og fikk tidlig belønning for motet. Sju minutter inn i andre omgang nikket Michal Kadlec inn utlikningen.

Men Barcelona lot ikke vertskapet kose seg lenge. Bare tre minutter seinere Fabregas presist fram til Sanchez som brukte styrke og balanse til å skjerme ballen unna en forsvarer, dro seg forbi keeper og satte ballen i tomt mål.

Leverkusen hadde en stor sjanse til ny utlikning på en kontring etter 64 minutters spill. Ballen gikk lynraskt før den havnet hos Gonzalo Castro, men skuddet hans traff stolpen bak en utspilt Victor Valdés.

Mer Messi Noen minutter seinere satte Messi ballen i stanga. Argentineren skar skrått inn i feltet, chippet over en utrusende keeper Leno - men altså på utsiden av stolpen.

Innbytter Stefan Kiessling hadde en bra sjanse for Leverkusen, men nikket rett på Valdes.

Men rett før full tid viste Messi toppklasse igjen. Han spilte fram Dani Alves, og stormet inn i feltet og satte selv inn det gode innlegget fra brasilianeren.

Dermed er utgangspunktet for Leverkusen temmelig håpløst når de reiser til Camp Nou og returmøtet 7. mars.

UTLIKNET: Michal Kadlec nikket inn 1-1 tidlig i andre omgang. Leverkusen startet bra etter pause, men det tok bare tre minutter før Barca var tilbake i ledelsen. Foto: Rolf Vennebernd, EPA/Scanpix
UTLIKNET: Michal Kadlec nikket inn 1-1 tidlig i andre omgang. Leverkusen startet bra etter pause, men det tok bare tre minutter før Barca var tilbake i ledelsen. Foto: Rolf Vennebernd, EPA/Scanpix Vis mer