USLÅELIGE: Barcelona, her ved Ivan Rakitic, har ikke tapt på 29 kamper. Det er ny rekord.Foto: EPA/KAI FORSTERLING
USLÅELIGE: Barcelona, her ved Ivan Rakitic, har ikke tapt på 29 kamper. Det er ny rekord.Foto: EPA/KAI FORSTERLINGVis mer

Barcelona satte ny rekord

29 strake kamper uten tap.

Barcelona stilte svært reservepreget for å forsvare sju måls ledelse fra første cupsemifinale mot Valencia og måtte ta i for å sette klubbrekord med sin 29. strake kamp uten tap.

Det endte 1-1 på Mestalla onsdag.

Finaleplassen var dypt, dypt i lomma allerede, og Barcelona-trener Luis Enrique lot førstevalgene få hvile i returkampen. Også Valencia-trener Gary Neville slapp til flere reserver, men hans lag var nær en prestisjeseier etter at Álvaro Negredo satte inn 1-0-målet i slutten av første omgang.

Valencia ledet fortsatt da kampen gikk inn i sine ti siste minutter, men i det 84. minutt utlignet tenåringen Wilfrid Kaptoum.

Siden Sevilla vant 2-1 i oktober har Barcelona spilt 29 kamper i ulike turneringer uten å tape. Den gamle klubbrekorden var på 28 kamper.

Rekorden ble satt med en uvanlig tam ramme. Det var ingen spenning i kampen om finaleplass, og bare 15.000 tilskuere møtte fram.

Barcelona er i cupfinalen for sjette gang på de åtte siste årene. Mest sannsynlig blir motstanderen Sevilla, som har 4-0-ledelse etter første kamp mot Celta.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram