Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelona satte pasningsrekord i storseier

Messi strålte da ligalederen vant 5-0.

PASSE GOD: Barcelona-angriper Lionel Messi (til høyre i bildet) feirer en av sine scoringer mot Real Sociedad i kveld.Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGO
PASSE GOD: Barcelona-angriper Lionel Messi (til høyre i bildet) feirer en av sine scoringer mot Real Sociedad i kveld.Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barcelona - Real Sociedad 5-0.

Barcelonas stjernegalleri lekte seg og rundspilte Real Sociedad på Nou Camp i kveld, og ballmagikeren Lionel Messi sto for to av målene i 5-0-seieren.

Storseieren kommer 13 dager etter at tittelrival Real Madrid ble sendt hjem fra Nou Camp med samme sifre. Ifølge NTB var Barcelona også suverent best i samtlige 90 minutter mot Vadim Demidovs nye klubb.

Dominansen beskrives godt av Optas statistikk som viser at Barcelona fullførte 938 pasninger i løpet av kampen. Det er 108 flere enn den forrige rekorden i La Liga.

David Villa åpnet målkontoen etter 9 minutter etter lekent forarbeid av Xavi og Pedro Rodríguez. Deretter sørget Andrés Iniesta for at det sto 2-0 til pause med sin scoring etter drøye halvtimen.

Etter hvilen ble det Messi-show for alle pengene. 47 minutter var spilt da argentineren spilte vegg med Daniel Alves tre ganger, fintet seg fri og økte ledelsen til 3-0.

Messi økte til 4-0 på pasning fra innbytter Bojan Krkic tre minutter før slutt. På overtid fikk sistnevnte æren av å avslutte scoringsfesten med en flott scoring.

Toppscorer Cristiano Ronaldo gikk med sitt kanonskudd tidligere i kveld opp til 18 mål på 15 seriekamper. Barcelonas lille stjerne er ikke mye dårligere med sine 17 på to kamper færre.

Real Madrid lånte tabelltoppen før Barcelona var i aksjon, men den tok katalanerne tilbake med seieren over Sociedad. Barcelona har 40 poeng etter 15 runder, to mer enn Real.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!