Barcelona scoret åtte

Hva vil Mourinho si om dette?

NESTEN ET MÅL PER MANN: Barcelona rundspilte Almeria, og var en stund på vei mot tosifret antall scoringer. Her feirer de et av Leo Messi sine.Foto: SCANPIX/AFP/JORGE GUERRERO.
NESTEN ET MÅL PER MANN: Barcelona rundspilte Almeria, og var en stund på vei mot tosifret antall scoringer. Her feirer de et av Leo Messi sine.Foto: SCANPIX/AFP/JORGE GUERRERO.Vis mer

(Dagbladet): Almeria - Barcelona 0-8.

José Mourinho skapte overskrifter i Spania og fikk seg et par nye uvenner da han nylig antydet at Sporting Gijon ikke gjorde noe ordentlig forsøk på å slå Barcelona da lagene møttes tidligere denne sesongen.

Det spørs om ikke Real Madrid-bossen fikk litt ekstra vann på den mølla da han så katalanerne vinne på bortebane i kveld.

For Barcelona ydmyket et elendig Almeria, og ga seg ikke før de hadde dunket inn åtte mål bak målvakt Diego Alves.

Ifølge Infostrada er det den største borteseieren i Spania siden oktober 1959.

Den gangen var det også Barcelona som vant, over Las Palmas.

Som perler på en snor
1-0 kom etter 17 minutter.

David Villa og Leo Messi kombinerte fint, og argentineren avsluttet angrepet med et hardt skudd i bortre hjørne.

Andres Iniesta økte til 2-0 etter en stygg forsvarsfeil, før et selvmål ga Barcelona nummer tre. Pedro la på til 4-0 ti minutter før pause, og så fikk Messi sitt andre like etter.

5-0 er kanskje ille nok, men i andre omgang ble det enda verre for Almeria.

Bojan Krkic chippet enkelt inn nummer seks, og etter halvspilt omgang satte Leo Messi enkelt sitt nummer tre da han utnyttet en håpløs retur fra Diego Alves.

Så var det Krkic sin tur igjen etter 73 minutter, før Barcelona endelig ga seg på 8-0.

Messi i 100  - Det var ikke en normal kamp. Jeg vet ikke om det var vi som gjorde det bra, eller de dårlig, men vi tok vare på sjansene våre, sier tomålsscorer Bojan, ifølge NTB.

Etter kampen fikk Almería-trener Juan Manuel Lillo sparken. Klubbstyret holdt et krisemøte rett etter det flaue tapet.

- Det er avgjørelse basert på sportslige grunner etter Almerías svake resultater den siste tiden, som har ført klubben under nedrykksstreken, heter det i en uttalelse fra klubben.

Leo Messis åttende hattrick for Barcelona sender ham forøvrig opp i 13 ligamål totalt.

Messi er også den nest yngste til å nå 100 La Liga-mål, en rekord Raul satte som 22-åring.

Tre på Ronaldo også
Likevel, tross storseieren klarte ikke Barcelona å kutte Real Madrids forsprang.

Hovedstadslaget med Cristiano Ronaldo i spissen svarte med å knuse Athletic Bilbao 5-1.

Gonzalo Higuaín sendte vertene i ledelsen etter 19 minutter, og Cristiano Ronaldo sørget for 2-1 etter en halvtimes spill. Fernando Llorente reduserte til 1-2 og ga Athletic nytt håp, men i annen omgang fortsatte Real å styre kampen.

Sergio Ramos la på til 3-1 fra straffemerket før Ronaldo økte til 4-1 med et frispark etter en drøy times spill. På overtid fikk portugiseren sitt hattrick da han satte inn 5-1 fra straffemerket.

Etter lørdagens kamper har Real fortsatt ett poengs ledelse til erkerivalen. Dermed går det mot et spennende El Clásico i neste runde. Mandag 29. november møtes de to lagene til storkamp i Barcelona.