I TRØBBEL: Barcelona er siktet for skattesvindel i forbindelse med Neymars overgang til klubben fra brasilianske Santos i fjor sommer.
Siktelsen ble formelt tatt ut i dag. Barcelona nekter for at de har gjort noe galt. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO/NTB Scanpix
I TRØBBEL: Barcelona er siktet for skattesvindel i forbindelse med Neymars overgang til klubben fra brasilianske Santos i fjor sommer. Siktelsen ble formelt tatt ut i dag. Barcelona nekter for at de har gjort noe galt. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO/NTB ScanpixVis mer

Barcelona siktet for skattesvindel etter Neymar-kjøp

Klubben nekter for at de har gjort noe galt.

Barcelona er siktet for skattesvindel i forbindelse med Neymars overgang til klubben fra brasilianske Santos i fjor sommer.

Siktelsen ble formelt tatt ut torsdag. Barcelona nekter for at de har gjort noe galt.

Neymar ble hentet fra Santos i fjor sommer, og det er stilt mange spørsmål om hvor pengene har tatt veien.

Santos fikk bare rundt 142 millioner kroner, mens Neymars far har innrømmet at han fikk hele 334 millioner kroner for at sønnen skulle gå til Barcelona.

Det utgjør en samlet sum på 476 millioner kroner, men Barcelona kunngjorde tidligere i år at hele overgangen kostet rundt 721 millioner kroner.

Santos har gått til søksmål for å få vite nøyaktig hvor alle pengene har tatt veien.

Siktelsen setter stort press på Barcelona, som selv hevder sin uskyld.

- Klubbens handlinger har til alle tider vært i samsvar med loven, sier Barcelona i en uttalelse.

Sandro Rosell, som var president da overgangen skjedde, gikk av i januar.

Han sa han ville beskytte klubbens ansikt utad, og at han og familien hadde mottatt trusler. Josep Bartomeu tok over som president etter Rosell.

(NTB)