PÅ VEI BORT? Neymar skal ønske seg bort fra Barcelona. Men klubben har imidlertid ikke tenkt å slippe superstjerna så lett. Foto: AFP PHOTO / HECTOR RETAMAL
PÅ VEI BORT? Neymar skal ønske seg bort fra Barcelona. Men klubben har imidlertid ikke tenkt å slippe superstjerna så lett. Foto: AFP PHOTO / HECTOR RETAMALVis mer

Neymar

Barcelona-sjefens ultimatum til PSG: – Neymar blir hvis dere ikke innfrir utkjøpsklausulen

Paris Saint-Germain må punge ut hele utkjøpsklausulen på 2 milliarder kroner om de vil ha Neymar. For Barcelona er det uaktuelt å forhandle om brasilianeren.

Den siste tiden har ryktebørsen gått varm over en mulig Neymar-overgang. Fredag rapporterte den franske radiostasjonen RMC at storstjernen skal ha blitt enig med PSG om de personlige betingelsene.

Men skal vi tro Barcelona-president Josep Maria Bartomeu kan den franske hovedstadsklubben glemme alle ideer om å forhandle ned prislappen på Neymar eller å prøve å tilby Barcelona spillere i retur.

– De må betale utkjøpsklausulen i sin helhet. Hvert eneste øre. Vi ønsker at Neymar blir, men klausulen er som den er. Ønsker han å dra, så kan han det om de betaler, sier Bartomeu til ESPN.

Barcelona-sjefen antyder at PSG kan havne i trøbbel med Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om franskmennene blar opp 222 millioner euro for Neymar.

– UEFA har sine økonomiske fair play-regler (FFP). Hvis en klubb bryter dem, vil de bli straffet, sier Bartomeu.

Han vil ikke si så mye om ryktene rundt Barcelonas interesse for Liverpool-stjernen Philippe Coutinho. Brasilianeren blir av mange utpekt som en lovende erstatter for Neymar.

– Han er en fantastisk spiller, men vi kan ikke si noe. Man må være diskret i slike saker.

(NTB)