Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelona skremmer ikke Benítez

Har slått storlaget før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i dag skjedde trekningen av åttendedelsfinalene i Champions League.


Størst oppsikt vakte paringen av Barcelona og Liverpool FC, mesterne i henholdsvis år og fjor.

Barcelona-president Joan Laporta konstaterte kjapt at disse mestermøtene vil bli helt spesielle.

- De har også spillere vi kjenner godt, Luis García har vært hos oss, og også Xabi Alonso. Men alle som møter oss, er utfordrere, sa Barca-sjefen.

Spansk Liverpool-sjef

Luis García kom for øvrig direkte til Liverpool fra Barcelona, noe Liverpool-supporterne har laget en egen sang om. Den starter sånn:


«Luis García, he drinks Sangria. He came from Barca to bring us joy(...)».

Nå gjenstår det riktignok å se om det blir mest glede eller sorg for Liverpool den 21. februar og 6. mars neste år.

HAR MØTTES FØR: Liverpool/John Arne Riise (t.v.) og Barcelona/Rivaldo møttes flere ganger i 2001 og 2002. Her fra en 0-0 kamp i Champions League i 2002. Foto: ANDREU DALMAU/EFE/SCANPIX
HAR MØTTES FØR: Liverpool/John Arne Riise (t.v.) og Barcelona/Rivaldo møttes flere ganger i 2001 og 2002. Her fra en 0-0 kamp i Champions League i 2002. Foto: ANDREU DALMAU/EFE/SCANPIX Vis mer

Liverpool-manager Rafael Benítez, som sjøl er spanjol og tidligere Valencia-sjef, vil i hvert fall være godt forberedt.

- Jeg ser noen av kampene deres, for jeg liker å følge forskjellige ligaer. Det er enkelt for oss å få sett Barcelona, og vi ser dem, fastslår han for Liverpools hjemmesider.

Katalaner-laget regnes av mange som det beste laget i verden, men Benítez lar seg ikke skremme.

Sjølsikre 

- Vi går til kampene med sjøltillit. Jeg har erfaring med å lede Valencia på Nou Camp, og vi gjorde det ganske bra der. Forhåpentligvis kan vi gjøre det godt igjen, sier han.

Manageren tror heller ikke at spillerne vil bli skremt av å møte sjølveste Barcelona, slik rødtrøyene dessuten gjorde flere ganger i både 2001 og 2002.

Det første av disse åra sørget Liverpool for å slå Barcelona ut av Uefacupen. I 2002 vant spanjolene til sammen 3-1 over to kamper i Champions League.


- Jeg tror spillerne vil være spente. Da vi vant mesterligaen i fjor, spilte vi mot Juventus, Bayer Leverkusen, AC Milan og Chelsea, så vi har erfaring fra denne typen kamper. Spillerne vil sette pris på kampen på Nou Camp, og på returmøtet på Anfield, sier Benítez.

Han setter pris på at laget hans får spille andre og avgjørende kamp på hjemmebane. Samtidig understreker han at første kamp vil bli svært vanskelig.

- Vi har en fantastisk atmosfære på europacupkampene i våre i Europa, men vi vet at den første kampen kan gjøre ting vanskelig for oss, sier han.

IKKE SKREMT: Rafael Benítez er ikke redd for møtene med storlaget Barcelona fra hjemlandet Spania.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!