Barcelona slapp med skrekken da målkåte Suarez sikret seriegullet

Ett poeng foran erkerival Real Madrid.

• Granada - Barcelona 0-3 (0-2)

(Dagbladet): Barcelona er spanske seriemestere etter 3-0-seier borte mot Granada. Luis Suárez scoret alle målene og ble også toppscorer i serien med 40 mål - fem mer enn Cristiano Ronaldo.

- Dette smaker godt. Vi har jobbet hardt og avsluttet bra. Det er dette vi ønsker å vinne hvert år og det var ikke bare dette seriegullet, men vi har vunnet seks av de åtte siste seriegullene. Det sier mye om denne klubben, sier Barcelona-kaptein Andrés Iniesta i vinnerintervju vist på Viasat.

Storklubben hadde alt i egne hender før den siste serierunde serierunden i La Liga. Laget lå poenget foran rivalen Real Madrid som møtte Deportivo til kamp - også den med kampstart klokka 17.

Og serielederne gjorde ingen feil.

Barcelona forsvarte dermed seriegullet fra forrige sesong - og manager Luis Enrique har vunnet begge sesongen han har ledet katalanerne. Dette var lagets 23. serietittel siden klubben ble etablert i 1899. Det er fortsatt et stykke opp til Real Madrid som har 32 ligatitler.

På stillingen 0-0 i Granada, ledet i teorien Real Madrid serien i et kvarter etter at Cristiano Ronaldo ga Madrid-klubben ledelsen etter 7 minutter. De hvite hadde dermed tabelltoppen i 15 minutter, før Barcelona tok ledelsen i det 22. minutt. Og resten av kampen ble en ren transportetappe.

Barcelona slapp dermed med skrekken etter en tung vårsesong - der laget tapte tre strake seriekamper i april og ga fra seg en suveren ligaledelse. Men i serieavslutningen viste laget styrke og vant dermed ligaen med ett poeng ned til Real Madrid.

Rett i angrep Hjemmelaget gikk ut i en 4-2-3-1-formasjon i kveld, mens favorittene fra Barcelona åpnet i en velkjent 4-3-3 med supertrioen Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar på topp.

Det var gjestene som fikk kampens første store sjanse etter seks minutter. En corner ble forlenget av en stuss, og endte til slutt til slutt hos Gerard Pique som headet mot mål, men keeper Andrés Fernández reddet fint.

Barcelona styrte alt det første kvarteret og satte Granadas målvakt på prøve ved to-tre anledninger, men uten å finne veien til nettet.

Etter 22 minutter lykkes storklubben. Jordi Alba og Neymar lurte seg gjennom forsvarsrekka med en frekk veggpasning, før Alba slo ballen på tvers i feltet til Luis Suárez som enkelt sendte Barca i 1-0-ledelse i et åpent mål.

Dermed kunne laget senke skuldrene - og det var strengt tatt aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne.

Etter 38 minutter doblet Suarez ledelsen til 2-0. Javier Mascherano slo en ball i bakrommet til høyreback Dani Alves. Alves rakk ballen så vidt og slo inn til Suarez som headet inn 2-0.

Dette var Suarez 39. scoring for sesongen.

Aldri truet Barcelona kontrollerte inn og ledet 2-0 til pause.

Etter hvilen var det ingen tegn til en kollaps for favorittene og Granada var aldri i nærheten av noe som helst. Det betydde at Barcelona-spillerne kunne strekke armene til værs og juble som spansk seriemester.

GLEDE: Luis Alberto Suarez  blir gratulert av Lionel Messi og Jordi Alba. Foto: AP Photo/Daniel Tejedor
GLEDE: Luis Alberto Suarez blir gratulert av Lionel Messi og Jordi Alba. Foto: AP Photo/Daniel Tejedor Vis mer

Fire minutter før slutt la Suarez på til 3-0. Messi spilte fri Neymar som var alene med keeper - og på uegoistisk vis spilte Brasil-spissen en pasning til Suarez som satte ballen i åpen mål og sitt mål nummer 40.

Barcelona skuffet i årets Champions League-sesong og røk ut mot Atlético Madrid i kvartfinalen. Men serievinnerne kan likevel sikre seg «the double» mot Sevilla i cupfinalen i Copa del Rey neste helg.

TRIPPEL: FC Barcelonas Luis Alberto Suarez scoret tre mål i seieren mot Granada - en seier som sikret ligagullet i Spania. Foto: AP Photo/Daniel Tejedor
TRIPPEL: FC Barcelonas Luis Alberto Suarez scoret tre mål i seieren mot Granada - en seier som sikret ligagullet i Spania. Foto: AP Photo/Daniel Tejedor Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.