KAN FORSTERKE LIKEVEL: Lionel Messi kan se fram til nye lagkamerater til sommeren, etter at Fifa gir grønt lys for at Barcelona kan legge penger på borde for nye stjerner - på tross av anklager om regelbrudd. Foto: REUTERS/Albert Gea
KAN FORSTERKE LIKEVEL: Lionel Messi kan se fram til nye lagkamerater til sommeren, etter at Fifa gir grønt lys for at Barcelona kan legge penger på borde for nye stjerner - på tross av anklager om regelbrudd. Foto: REUTERS/Albert GeaVis mer

Barcelona slipper unna kjøpestopp

Fifa lemper på straff.

(Dagbladet): 2. april fikk Barcelona sjokkdommen.

Klubben blir straffet for ulovlig overganger med spillere under 18 år og kan ikke hente nye stjerner i de neste to overgangsvinduene fram til sommeren 2015.

I dag kom Fifa med en snuvending av en pressemelding.

Barcelonas anke er tatt til følge og straffen blir i første omgang gjort suspendert. Dermed kan de blårøde fra Katalonia kjøpe seg spillerne som trengs til neste sesong.

Ikke ferdigbehandlet i tide I pressemeldingen skriver Fifa at Barcelona både anket straffen og anmodet om at kjøpestoppen skulle oppheves inntil videre.

Dette gikk det internasjonale fotballforbundets appellkomité med på, fordi de innså at behandlingen av saken ikke ville bli ferdig før overgangsvinduet åpner 1. juli.

Det var også ventet at Barcelona ville ta saken videre til Idrettens voldgiftsrett (Cas), dersom Fifas dom var ufordelaktig for La Liga-klubben.

Dermed ligger alt til rette for at Barcelona for eksempel kan styrke både keeper- og stopperplass, sårt trengte kjøp ettersom veteranene Victor Valdes og Carles Puyol gir seg ved sesongslutt.

10 spillere Opprinnelig ble Barcelona anklaget for brudd på overgangsregler i forbindelse med internasjonale overganger for spillere under 18 år.  Det gjelder først og fremst førstegangsregistrering av utenlandske spillere under 18 år, paragraf 19 i Fifa-reglene om overganger.

Fifa mener Barcelona har gjort seg skyldig til regelbrudd på 10 spillere, i tillegg finnes det flere mindre lovbrudd for enda flere unge spillere.