Barcelona snudde til seier mot serielederen

Slo Valencia på Camp Nou.

SNUDDE TIL SEIER: Carles Puyopl ble omfavnet av lagkameratene etter å ha stanget inn seiersmålet mot Valencia.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
SNUDDE TIL SEIER: Carles Puyopl ble omfavnet av lagkameratene etter å ha stanget inn seiersmålet mot Valencia.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ JOSEP LAGOVis mer

||| (Dagbladet): Barelona - Valencia 2-1.

De fleste forventet at årets La Liga-sesong ville fortone seg likedan som den forrige - et rent oppgjør om gullet mellom Barcelona og Real Madrid.

Men de to gigantene har sklidd på noen uventede bananskall innledningsvis, og fjorårets treer, Valencia, hadde inntatt tabelltoppen etter seks serierunder med 16 av 18 oppnåelige poeng.

Lørdag kveld gjestet serielederen fotballkatedralen Camp Nou, og der viste de periodvis takter som tilsier at de er i stand til å legge mer press på de to seriefavorittene enn det mange hadde regnet med.

Valencia gikk også i garderoben med pauseledelse etter at backgiganten Jeremy Mathieu hadde kommet seg rundt på venstresida og funnet Pablo Hernandez i midten, som avsluttet via Seydou Keita og i mål.

Barcelona ble skadelidende uten sin ubestridte midtbanegeneral Xavi hjemme mot Mallorca i forrige serierunde. Lørdag kveld var dirigenten tilbake etter akillesproblemer og svingte taktstokken med sedvanlig pondus. Det skulle vise seg å bli helt utslagsgivende for vertene.

Annen omgang var bare to minutter gammel da han i kompaniskap med en annen kreativ begavelse, Andres Iniesta, åpnet borteforsvaret med kombinasjonsspill og bevegelse i verdensklasse.

Iniesta inviterte til veggspill, og Xavi var ikke vanskelig å be. Med millimeterpresisjon tredde han ballen gjennom til lagkameraten, som enkelt og iskaldt trillet ballen til side for Valencia-keeper Cesar Sanchez.

Kvarteret seinere fikk man nok et eksempel på Xavis servitørrepertoar. Denne gangen hadde han trukket ut på høyresida og fikk mulighet til å vise fram innleggsfoten.

Med en kontrollert innside fant han pannen til lagkamerat Carles Puyol, som kontant stanget inn seiersmålet som sendte Barcelona opp på samme poengsum, samme målforskjell og et foreløpig overtak på innbyrdes oppgjør mot Valencia.

Valencias første tap for sesongen betyr at både Real Madrid, som spiller borte mot Malaga senere lørdag kveld, og Villarreal, som møter Hercules på mandag, begge har muligheten til å overta tabelltoppen.