LETER ETTER TALENTER: Barcelona er kjent for å sitt fotballakademi der spillere som Lionel Messi, Xavi og Andres Iniesta er blitt gjort til verdensstjerner. Nå er klubben på Ekebergsletta for å se etter spillere. Her ved sjef for fotballakademiet Albert Puig (t.v.) og G97-trener Franc Artiga. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
LETER ETTER TALENTER: Barcelona er kjent for å sitt fotballakademi der spillere som Lionel Messi, Xavi og Andres Iniesta er blitt gjort til verdensstjerner. Nå er klubben på Ekebergsletta for å se etter spillere. Her ved sjef for fotballakademiet Albert Puig (t.v.) og G97-trener Franc Artiga. Foto: Fredrik Ø. SandbergVis mer

Barcelona speider etter talenter på Ekebergsletta

- Sjansen for å finne en ny Messi er omtrent null.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Barcelona er kjent for å sitt fotballakademi der spillere som Lionel Messi, Xavi og Andres Iniesta er blitt forvandlet til verdensstjerner.

Dagbladet møtte sjefen for Barcelonas fotballakademi på Ekebergsletta i dag.

Denne uka samles talenter fra hele verden i Oslo. Albert Puig er sportslig sjef for fotballakademiet til Barcelona og er på jakt etter nye potensielle stjerner.

Liten sjanse - Norway Cup er en av verdens største turneringer, og derfor er det naturlig for oss å se etter spillere her, sier Puig til Dagbladet.

Han er i Oslo sammen med Franc Ariba, trener for G97 laget til Barcelona.

- Sjansen for å at vi finner noen her er minimal. Vi stiller veldig høye krav og spilleren må være i rett alder. Den målgruppen som er mest interessant er 15-16 år, sier Albert Puig.

80 prosent fra Katalonia - Hvordan går dere fram dersom dere finner en interessant spiller?

- Da tar vi kontakt med klubben og foreldrene før vi prater med spilleren. Vi ser mange tusen talenter årlig, og kun en brøkdel av disse er gode nok for oss. 80 prosent av talentene vi ser på kommer fra Katalonia. Kun 70 av rundt 4-5000 blir årlig tatt inn i vårt akademi, sier Puig.

- Hva er sjansen for å finne en ny Lionel Messi på Norway Cup?

- Sjansen er tilnærmet null. Foreløpig har vi verken sett arvtakeren til Messi, Xavi eller Iniesta, sier Puig med et smil.

KATALANSKE HELTER: Barcelona rekrutterer spillere hovedsaklig fra Katalonia. Andres Iniesta og Xavi er to lysende eksempler på spillere som har gått gradene i klubben.Foto: SCANPIX
KATALANSKE HELTER: Barcelona rekrutterer spillere hovedsaklig fra Katalonia. Andres Iniesta og Xavi er to lysende eksempler på spillere som har gått gradene i klubben.Foto: SCANPIX Vis mer