Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelona-spillerne knivet om drakten til Scholes

Men Messi og Xavi var for sent ute.

Foto: EPA / LINDSEY PARNABY
Foto: EPA / LINDSEY PARNABY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en eventyrlig karriere i Manchester United valgte Paul Scholes i dag å legge opp.

Rødtoppen har spilt 676 kamper, scoret over 150 mål og vunnet 24 troféer for klubben i sitt hjerte siden debuten mot Port Vale i 1993/1994-sesongen, og lørdagens Champions League-finale mot Barcelona ble hans siste offisielle kamp for United.

Scholes kom inn som innbytter med 13 minutter igjen av kampen, og fikk bare slått 15 pasninger før dommeren blåste for full tid.

Etter kampen ville fem Barcelona-spillere angivelig ha drakten hans, ifølge Barcastuff. Xavi, Lionel Messi, Sergio Busquets og Pedro gikk alle bort til 36-åringen, men da hadde Andres Iniesta allerede lurt seg til drakten.

Iniesta og Xavi har tidligere snakket i varme ordelag om Scholes, og før lørdagens finale karakteriserte Iniesta han som en «levende legende». Xavi uttalte i februar at Scholes var den beste midtbanespilleren de siste 15-20 årene.

UTESTENGT: Paul Scholes måtte sone karantene da United slo Bayern Munchen på Camp Nou i 1999, og vant Champions League. Foto: Reuters / Scanpix
UTESTENGT: Paul Scholes måtte sone karantene da United slo Bayern Munchen på Camp Nou i 1999, og vant Champions League. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer

- Paul Scholes! Et forbilde. For meg er han den beste midtbanespilleren jeg har sett de siste 15, 20 årene. Jeg har snakket med Xabi Alonso om han. Han er spektakulær, og har alt: Pasningene, målene, han er sterk, mister aldri ballen og blikket. Hadde han vært spansk ville han bli satt mer pris på. Spillerne elsker ham, sa Xavi Hernandez i et intervju med The Guardian i februar.

Drømmedagen Landsmannen til Xavi, Cesc Fabregas, har også snakket varmt om Scholes.

- Han er den eneste jeg ønsker å bli like god som. Han er den beste spilleren i Premier League, har Arsenal-spilleren sagt om den medieskye midtbanespilleren som beskriver sin drømmedag slik:

- Stå opp, trene, hente barna på skolen, gå hjem, leke med barna, drikke te og legge dem til sengs før jeg ser litt tv.

Han la opp på det engelske landslaget i 2004 etter 66 kamper og 14 mål. Før han la opp brukte Sven Göran Eriksson han på venstrekanten for å få plass til Frank Lampard og Steven Gerrard i midten. 

- Hvorfor spiller han ikke for England? Det er utrolig. Bare i England, kan noe slikt skje. Scholes er en stor, stor spiller. Så mye erfaring og fremdeles en av de beste i verden. Manchester United er heldige som har ham, skal Jose Mourinho ha sagt.

Skulle ønske de spilte sammen Xavi, Iniesta, Fabregas og Jose Mourinho stiller seg i rekken med en lang rekke beundrere av rødtoppen fra Salford. Noen dager før årets Champions League-finale sa Pep Guardiola:

- Jeg har alltid sett opp til Paul Scoles, og skulle ønske jeg kunne spilt sammen med han. For meg er han den beste engelske spilleren de siste ti årene.

FORBILDE: Xavi Hernandes sier at Paul Scholes har vært et forbilde for ham, og hyller Scholes som en av de beste midtbanespillerne de siste 20 årene. Foto: Reuters / Albert Gea
FORBILDE: Xavi Hernandes sier at Paul Scholes har vært et forbilde for ham, og hyller Scholes som en av de beste midtbanespillerne de siste 20 årene. Foto: Reuters / Albert Gea Vis mer

Etter sommerens VM-sluttspill kalte legendariske Zinedine Zidane Scholes for «utilnærmelig». Fabio Capello hadde prøvd å lokke Scholes til å gjøre comeback, men Scholes takket høflig nei.

- Han er nærmest utilnærmelig i det han gjør, og jeg blir aldri lei av å se ham spille. Det er veldig sjelden en kommer over en komplett fotballspiller, men Scholes er det nærmeste man kommer. Er det noe jeg angrer på er det at jeg aldri fikk mulighet til å spille på lag med ham, sa Zidane ifølge The Mirror.

Også Thierry Henry og Edgar Davids har tidligere uttalt at Scholes er den beste midtbanespilleren de vet om. Tidligere Portugal-trener og Alex Ferguson-assistent uttalte følgende om å ha Scholes i laget:

- Når Scholes er i laget er det som å spille med lyset skrudd på.

- En fantastisk dirigent TV2-kommentator Øyvind Alsaker mener at United mister en av sine beste spillere gjennom tidene.

- Han var, og er, en fantastisk dirigent. Når han svinger taktstokken er det fantastisk å se på, sier Alsaker til Dagbladet.

SENKET BARCELONA: Med et fantastisk langskudd senket Paul Scholes Barcelona i Champions League, 2008. Foto: Reuters / Albert Gea / Scanpix
SENKET BARCELONA: Med et fantastisk langskudd senket Paul Scholes Barcelona i Champions League, 2008. Foto: Reuters / Albert Gea / Scanpix Vis mer

Til tross for å ha spilt over 600 kamper for klubben har Scholes aldri blitt kåret til årets spiller i Premier League, og bare to ganger har han vært på årets lag. Det er like mange ganger som Steven Carr, ifølge The Times.

- Det blir en utfordring for Manchester United å erstatte han. Måten han vender spillet på, med strak vrist og utsiden av høyrefoten, det er vakkert å se på. Midtbanen har vært litt av problemet til United, og med Scholes ute, Giggs et år eldre og en Carrick som ikke blir bedre er det vanskelig å se hvem som skal gå inn som en direkte erstatter, sier Alsaker.

Han mener at en har sett i det siste at Scholes begynte å nærme seg slutten.

- Jeg så han mot Blackpool, og da var det litt Paul Scholes på godt og vondt. Det var noen balltap på midten, noen strøkne crosspasninger tvers over banen. Jeg kommer til å savne den vidunderlig høyrefoten, men taklingene hans klarer jeg meg fint uten, sier Alsaker.

SÅ RØDT: I en av hans siste kamper for Manchester United fikk Paul Scholes rødt kort for en klønete takling på Pablo Zabaleta. Foto: AP Photo / Jon Super
SÅ RØDT: I en av hans siste kamper for Manchester United fikk Paul Scholes rødt kort for en klønete takling på Pablo Zabaleta. Foto: AP Photo / Jon Super Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!