UTVIST: Barcelonaspillerne raste da Javier Mascherano ble utvist i Copa del Rey-finalen. Men to lekre pasninger fra Lionel Messi sørget for at smilene satt løst etter kampen. Foto: Sergio Perez, Reuters / NTB scanpix
UTVIST: Barcelonaspillerne raste da Javier Mascherano ble utvist i Copa del Rey-finalen. Men to lekre pasninger fra Lionel Messi sørget for at smilene satt løst etter kampen. Foto: Sergio Perez, Reuters / NTB scanpixVis mer

Barcelona-spillerne raste mot dommeren etter rødt kort. Men to Messi-magi reddet kvelden

Alba og Neymar ble cuphelter etter glimrende spill av Messi.

Lionel Messi leverte to lekre målgivende pasninger til Jordi Alba og Neymar, og dermed kunne Barcelona juble for spansk cupmesterskap etter 2-0 over Sevilla.

Barcelona ble dobbeltmester i årets sesong, som i fjor, etter å ha vunnet den spanske serien i tillegg. Cupfinalen mot europaligavinner Sevilla på Vicente Calderón i Madrid endte med seier etter at Alba og Neymar scoret målene i første og annen ekstraomgang. Messi leverte begge assistene, med to geniale pasninger.

Nok en gang måtte det ekstraomganger til for å avgjøre en cupfinale i en av de store fotballnasjonene. Lørdag måtte man helt til straffesparkkonkurranse for å kåre en vinner i den tyske cupfinalen mellom Bayern München og Borussia Dortmund, og i den italienske cupfinalen mellom Juventus og Milan kom den avgjørende scoringen i annen ekstraomgang.

Rødt til Mascherano Seriemester Barcelona fikk det imidlertid tøft mot europaligavinner Sevilla. Allerede etter 36 minutter ble laget redusert til ti mann da Javier Mascherano ble sendt i dusjen med et rødt kort. Kévin Gameiro var på vei til å komme alene mot keeper da argentineren rev spissen i bakken, og dommeren fant fram det røde kortet.

Ingen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene i løpet av de første 45 minuttene, og Barcelona forsvarte seg godt med én mann mindre. Ti minutter ut i annen omgang så det farlig ut for Messis fortsettelse da den lille magikeren gikk i bakken etter å ha skallet med en Sevilla-spiller. Begge så ut til å ha fått seg en kraftig smell, men klarte likevel å komme seg på beina og fortsette kampen.

Suárez-skade Men en som måtte kaste inn håndkleet på grunn av skade var Barcelonas Luis Suárez. La Ligas toppscorer så ut til å ha det veldig vondt, og TV-bildene viste en uruguayaner i tårer på benken.

Kvarteret før slutt fikk Messi muligheten på et frispark i god posisjon, men skuddet fra argentineren var langt fra godt nok, og Sevilla-keeper Sergio Rico hadde ingen problemer med å redde skuddet. Like etterpå prøvde Messi å tre igjennom Jérémy Mathieu på en kontring, men Barcelonas ellers så presise spiller misset med den avgjørende pasningen.

Seks minutter før full tid ropte Sevilla på straffe da Vicente Iborra gikk i bakken inne i feltet, men dommeren valgte å vinke spillet videre. Reprisen viste at det så ut som en grei avgjørelse.

Flere utvisninger Dommeren hadde nok å stri med i cupfinalen, og på overtid kom kampens annet røde kort da Sevillas Éver Banega felte Neymar på vei gjennom. Messi tok frisparket fra like utenfor sekstenmeteren, men igjen var forsøket svakt, og dermed var det duket for ekstraomganger i Madrid.

Der var Barcelona best. I det 97. minutt fikk forsvarsspiller Alba en perfekt ball i bakrom fra Messi, og fra skrå vinkel satte han ballen i det lengste hjørnet. Neymar satte punktum med 2-0 like før slutt i annen ekstraomgang.

SIKRET SEIEREN: Her setter Neymar inn 2-0-scoringen. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB Scanpix
SIKRET SEIEREN: Her setter Neymar inn 2-0-scoringen. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

I det 110. minutt oppsto en spesiell situasjon da dommeren måtte ut og få litt massasje i lårene, men kamplederen kom seg tilbake på banen så kampen kunne fortsette.

Sevilla klarte aldri å score og fikk i tillegg nok en spiller utvist da Daniel Carrico fikk sitt annet gule kort. Barcelona kunne dermed juble for sin annen strake cuptittel.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram