Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelona-stjerna dømt til ett år i fengsel

Javier Mascherano.

GODTOK STRAFF: Javier Mascherano er dømt til ett års fengsel, men hans advokater er allerede i gang med å få omgjort soningen til en bot. Foto:   AFP PHOTO / JOSEP LAGO
GODTOK STRAFF: Javier Mascherano er dømt til ett års fengsel, men hans advokater er allerede i gang med å få omgjort soningen til en bot. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO Vis mer

(Dagbladet): Barcelona-spiller Javier Mascherano (31) er dømt til ett års fengsel for skattesnusk. Det melder blant annet spanske AS.

31-åringen har også fått en bot på 815 000 euro (8 mill. kroner).

Mascheranos advokat, David Aineto, har bedt om at soningen erstattes av en bot, noe som ifølge spansk presse ikke er usannsynlig.

Den argentinske fotballspilleren har tidligere innrømmet å ha unndratt skatt og må tilbakebetale 14,5 millioner kroner fra 2011 og 2012. 31-åringen har ifølge spanske myndigheter forsøkt å skjule inntekter for bilderettigheter gjennom selskaper stiftet i USA og Portugal.

- Jeg er en profesjonell idrettsutøver og har liten kjennskap til skatter og regler. Derfor må jeg støtte meg til andre, sier Mascherano.

- Gjennom hele karrieren har jeg vært en ærlig person, sier Barcelona-spilleren.

Mascherano har vært i Barcelona siden 2010. Han har en fortid i Liverpool og West Ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media