Barcelona-stjerne operert i ni timer

Abidal fikk ny lever.

HÅP OM COMEBACK: Eric Abidal (t.v) ble operert i går og nå er det delte meninger om franskmannen kommer tilbake på banen. Foto: REUTERS/Stringer
HÅP OM COMEBACK: Eric Abidal (t.v) ble operert i går og nå er det delte meninger om franskmannen kommer tilbake på banen. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barcelona-spiller Eric Abidal (32) gjennomgikk tirsdag en ni timer lang levertransplantasjon.

Operasjonen startet klokken 15 tirsdag ettermiddag og var ferdig utført ved midnatt, ifølge avisen Mundo Deportivo.

Franskmannen lå onsdag til overvåking på sykehuset.

- Jeg er nettopp blitt informert om at operasjonen snart er ferdig og at de kommende timene vil bli kritiske, sa Barcelona-trener Josep Guardiola etter klubbens 4-0-seier over Getafe tirsdag kveld.

Fetteren Gerard var donor etter at Eric Abidal hadde behov for levertransplantasjon. I mars i fjor ble en svulst fjernet fra forsvarsspillerens lever.

Denne sesongen spilte Abidal 20 seriekamper for katalanerne. I starten av mars pådro han seg en skade i en landskamp for Frankrike.

15. mars opplyste klubben at spilleren skulle leveropereres.

Mens trener Guardiola sterkt ønsker seg Abidal tilbake på banen, er det uenighet blant ekspertene hvorvidt det kan skje.

- Det er klart at alt bør gå bra og at han kan utøve idrett på høyt nivå. Men fotball er en kontaktsport, og en av de tingene man må unngå etter en transplantasjon, er slag mot det området. Han blir nødt til å ta en rekke forholdsregler resten av livet, inkludert ikke å bli truffet i leverområdet. Han må medisineres resten av livet og må regelmessig gjennomgå undersøkelser, advarer leder Rafael Matesanz i Spanias donasjonsorganisasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer